Gisteren kwam een rapport van McKinsey uit, waarmee grote vraagtekens worden gezet bij de haalbaarheid van de Nederlandse doelstelling, tot een (totale) reductie van de CO2 uitstoot in 2050 met 95% te komen. Volgens McKinsey kan de doelstelling wel gehaald worden, maar zal Nederland dan veel meer moeten investeren in hernieuwbare energie (de technologieën). Gistermorgen gaf VVD plork Bosman bij BNR (rond 8.37 u. en een uur eerder als ik me niet vergis) commentaar op dit rapport (dat hij nog niet gelezen kon hebben).
Volgens de 'bolleboos' en vliegtuigmaniak Bosman gaat het hartstikke goed met het energieakkoord en volgens deze volksverlakker zal Nederland in 2023 al 16% duurzame energie hebben....... McKinsey onderschat wat Nederland nu al doet, aldus Bosman, die voorts stelde, dat Nederland in 2016 al 9 miljard voor hernieuwbare heeft gereserveerd...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, wel als je zaken meerekent als een bos in de VS opkopen, ten einde dit in de vorm van houtpellets in de nieuwste kolencentrales te verbranden.......* Het is dus maar de vraag wat Bosman ziet als hernieuwbare, of duurzame energie.....
Verder stelde Bosman: -dat we geduld moeten hebben, -dat het in de 'pijplijn' zit, -dat je een windmolenpark niet zomaar neerzet, - dat het erom gaat of je het in de markt kan zetten, -dat het niet gaat om 't geld, maar om de resultaten, -dat geld geen automatisme moet zijn, -dat we geld in innovatieve bedrijven moeten steken......... ha! ha! ha! ha! Ja je kan alle kanten op met Bosman, maar VVD waardig: belastinggeld mag maar naar één kant vloeien: richting bedrijven!! Wat betreft de tijdsduur, voor er daadwerkelijk iets gebeurt, als het aan Bosman ligt, ben je zeker 14 jaar verder voor we werkelijk 16% duurzame energiebronnen hebben..... Waarbij je dat duurzaam ook nog tussen aanhalingstekens moet zetten........
De uitlating, dat je een windmolenpark niet zomaar kan neerzetten, viel een paar keer uit de mond van Bosman, waar ik aan toe zou willen voegen, dat een groot deel van de VVD politici en hun achterban windenergie, een belachelijke vorm van energieopwekking vinden........
Daarover gesproken: Bosman stak nog een veer in de vieze reet van VVD Obersturmbannführer Kamp, die het ook zo geweldig doet op het gebied van CO2 reductie..... Als voorbeeld noemde hij een windmolenpark bij Borssele. Dit windmolenpark wordt, dankzij de inspanningen van Kamp, het goedkoopste ter wereld, aldus Bosman....... Het park moet nog gebouwd worden, het bedrijf dat de aanbesteding heeft gekregen, Dong Energy, heeft vanwege de concurrentie zo laag ingeschreven, dat winst maken een helse toer zal worden. Al weet de bouwmaffia altijd een fiks bedrag te reserveren voor de top en 'onvoorziene omstandigheden....'
U weet waarschijnlijk wel, waartoe dit soort inschrijvingen, zoals die van Dong Energy, in de bouw al hebben geleid: een fiks aantal faillissementen!! Het is dus maar de vraag, of Dong Energy (tenzij het een verbintenis heeft met een buitenlandse overheid) het park daadwerkelijk kan afbouwen tegen het in de aanbesteding genoemde bedrag.........
Verder kan je zonder meer stellen, dat gezien de meestal kleine verschillen in aanbestedingssommen, er nog steeds (verboden) prijsafspraken worden gemaakt...... De afspraken daartoe worden door de bouwmaffia jaarlijks in Cannes gevierd middels een pompeus en peperduur feest, een feest waar ook de wethouders van grote steden aanwezig zijn......
Eén ding is zeker: als de bedrijvenlobby en misdadigers partij VVD samen met de PVV een grote meerderheid hebben na de verkiezingen van maart volgend jaar, zal het grootste deel van het lamme energieakkoord een harde dood sterven!!
* Zoals al vaker hier gesteld: biomassa bijstook heeft niets met hernieuwbare energie te maken, bovendien levert deze verbranding ook vervuiling op, al zal dat minder zijn, dan met kolenstook alleen. Bovendien is met deze truc de verbranding van steenkool voor weer een aantal jaren gewaarborgd; m.a.w. hiermee wordt de steenkool groen gewassen!!
Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.
Teken ook de protestbrief tegen de arrestatie en opsluiting van zes
pro-Palestina medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit!
-
Doorbraak.eu
Afgelopen maandag werden zes medewerkers en studenten van de Radboud
Universiteit in Nijmegen opgepakt en opgesloten. Ze worden er onterecht...
4 dagen geleden
VVD "Volks"vertegenwoordiger Andre Bosman is positief over het energieakkoord, omdat het de VVD bedrijven, miljarden SDE subsidie oplevert.
BeantwoordenVerwijderenMaar die SDE is overbodig. EZ en VVD en PvdA helpen bedrijven om Nederlandse burgers uit te melken.
Als huishoudens en MKB bedrijvenzelf eigenaar zijn van de windparken, wekken ze hun eigen stroom op, voor de kostprijs van stroom uit windmolens, 3 cent per kWh, 20 jaar vaste prijs.
Over het McKinsey rapport:
Beste Occo Roelofsen van McKinsey. Je publiceerde een rapport waarin je adviseert dat bedrijven 10 miljard extra subsidie krijgen voor de energietransitie.
Nederlandse bedrijven krijgen echter al 10 miljard subsidie per jaar. Maar ze doen er niets nuttigs voor. Dat blijkt uit de lage positie op de duurzaam ranglijsten. Die 10 miljard subsidie krijgen ze van "Volks"vertegenwoordigers, die alleen voor bedrijven werken.
Waar is jullie McKinsey diagnose van het probleem met bedrijven?
Om een oplossing te vinden die wel werkt, is een goede diagnose nodig, en vervolgens een aanpak die de echte problemen oplost.
Jullie "aanpak" houdt het probleem juist in stand, vertraagt de transitie, continueert de geldstromen naar jullie luie klanten.
De kern van het probleem is dat bedrijven subsidie krijgen, en daardoor lui worden.
Bovendien zijn bedrijven, jullie klanten, amoreel, ze hebben geen toekomst, alleen een eeuwige winst behoefte.
Consumenten hebben wel een toekomst, hun kinderen.
Dus laten we consumenten stimuleren, ipv bedrijven.
Een eerste stap in de energietransitie is niet bedrijven, maar consumenten die 10 miljard subsidie geven.
gedeeltelijk in vouchers, om te sturen waar die 10 miljard naar toe gaat.
Met die vouchers kan elk huishouden een kavel windpark kopen, voor eigen gebruik. SDE overbodig.
En een energiebesparings pakket voor de woning.
Volksaandelen Noordzee wind, alleen voor Nederlanders, ipv buitenlandse investeerders. Zo vloeien die miljarden weer terug naar de consumenten die het betalen.
En blijft er geld over van die 10 miljard, voor extra groei.
Stap 2: stuur de energietransitie met regelgeving die goede condities voor consumenten scheppen, zij hebben de toekomst.
Bijvoorbeeld het recht op eerste koop van een kavel deel-windpark voor eigen gebruik.
Het recht om als eerste aandelen te kopen in duurzame projecten.
Niet bedrijven korting op elektrische auto's, maar consumenten.
Het slimme mechanisme hier is, dat als consumenten zo veel belang krijgen bij de transitie, dat die transitie ook politiek en maatschappelijk relevant wordt, dus de regelgeving stabiliseert.
Want consumenten zijn ook kiezers.
Dat is een schok voor de politiek, want nu werken "volks"vertegenwoordigers alleen voor lobbyisten van bedrijven.
En met het energieakkoord, zijn ook NGO's gekocht voor bedrijfsbelangen.
Energieakkoord 2.0 moet dus gaan om burgers ipv bedrijven.
Bedrijven moeten weer waarde leveren voor het geld dat ze krijgen, dat is marktwerking.
Bedrijven die consumenten waarde leveren voor hun geld, hebben ook een toekomst.
Juist bij duurzame energie, de energie transitie geldt dit, want zowel windmolens, zonnepanelen als aardgas loze woningen werken automatisch en zijn het goedkoopst, als consumenten eigenaar zijn.
Beste Henk Daalder, nogmaals dank voor jouw reactie (voor andere bezoekers: Henk reageerde in eerste instantie op een Twitterbericht n.a.v. bovenstaand bericht) en geweldige toevoeging op mijn bericht. Ben het geheel met je eens!
BeantwoordenVerwijderenGroet en een goed weekeinde verder,