Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 10 september 2016

Recht op onderwijs, ook voor vluchtelingenkinderen!! Een petitie: mensen lees en teken ajb!!

Ontving gisteren een petitie van 'One'. Hierin worden de wereldleiders gevraagd onderwijs voor alle vluchtelingenkinderen mogelijk te maken.

Verdere woorden van mij zijn overbodig, mensen lees en teken de petitie ajb, geef het door aan familie, vrienden en bekenden! Wie kan hier in godsnaam op tegen zijn? (oké, de fascisten van de PVV, de Nederlandse Volks-Unie en Pegida uitgezonderd, zoals u begrijpt). Hier de petitie:

                                ONE

In slechts enkele weken tijd ondertekenden wereldwijd meer dan 122.000 mensen de ONE-petitie waarin we wereldleiders vragen om onderwijs mogelijk te maken voor álle vluchtelingenkinderen. Maar we hebben nog steeds 28.000 handtekeningen nodig om onze doelstelling van 150.000 te halen.
  1. Onderwijs is een fundamenteel recht. Toch zijn er vandaag bijna 3,6 miljoen kinderen die niet naar school kunnen. Dat moet veranderen.
  2. Vluchtelingenkinderen zijn hun thuis al kwijt. We kunnen niet toestaan dat ze ook hun toekomst verliezen. Onderwijs is essentieel om te overleven – het geeft hen betere levenskansen en beschermt hen tegen schade en verdriet.
  3. Er rest ons minder dan twee weken om de wereldleiders ervan te overtuigen dat ze een plan moeten bedenken dat onderwijs voor alle vluchtelingenkinderen verzekert. Dan komen ze samen in New York om de wereldwijde vluchtelingencrisis te bespreken.

De petitie luidt:

Beste wereldleiders,
Vluchtelingenkinderen hebben hun thuis verloren – we kunnen niet toestaan dat zij hun toekomst verliezen. Zorg in september voor een concreet plan om goed onderwijs aan alle vluchtelingenkinderen te kunnen geven, waarmee voor het einde van het schooljaar minstens één miljoen kinderen worden bereikt.


Dinsdag bespreekt de Tweede Kamer de inzet van Nederland in New York. Wij zullen deze petitie bij hen onder de aandacht brengen. Geen beter moment dan nu om er samen voor te zorgen dat alle kinderen het onderwijs krijgen dat ze verdienen. Teken de petitie nu (met één klik voeg je je naam toe).

Bedankt!

Rinze Broekema, ONE.org

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten