Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 28 september 2016

Nationale Nederlanden kan mooie winsten maken, over de rug van verzekerden.......

Het volgende artikel kwam ik gisteren tegen op de webpagina van de Beurs.nl:

'NN kan uitdagende marktomstandigheden aan'

LONDEN (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) kan uitdagende marktomstandigheden goed behappen. Met woorden van die strekking zal topman Lard Friese van NN dinsdag toehoorders toespreken op een conferentie van financiële instellingen in Londen.

Volgens Friese is NN met name in Japan en Europa goed gepositioneerd om ,,te navigeren'' door de uitdagende marktomstandigheden, met behoud van een sterke kapitaalpositie. In zijn presentatie zal de topman ingaan op de strategische prioriteiten van NN en de vooruitgang die is geboekt bij het waarmaken van financiële en niet-financiële doelstellingen.

Zo staat NN in Nederland onder meer voor een kostenbesparing van 685 miljoen euro eind 2018. Daarbij moet de ratio bij de tak niet-leven worden verbeterd en zal worden geïnvesteerd in retail-strategie, productinnovatie en het uitbreiden van distributie op internationale eenheden. Daarnaast blijft Friese hameren op kostendiscipline en houdt hij vast aan het dividendbeleid. 

'NN kan uitdagende marktomstandigheden goed aan....' Ja, nadat de NN top haar klanten oplichtte met woekerpolissen, waarmee deze verzekeraar miljoenen verdiende. Het is maar de vraag, of de vergoeding die NN deze klanten geeft, opweegt tegen de gemaakte winst..... 

'Uitdagende marktomstandigheden', waar NN 'niet kan voldoen' aan de beloofde winsten, voor de kleine spaarders met een geringe levensverzekering en deze klanten dringend verzoekt op te zouten.......

Nee, het dividendbeleid moet vastgehouden worden, zodat de dames/heren aandeelhouders wel winsten kunnen maken, met de gelden van de verzekerden.........

'Distributie op internationale eenheden', ook hier, als bij de banken: NN gaat verder uitbreiden in het buitenland, waardoor straks 'de regel too big to fail' opgaat, als deze verzekeraar om dreigt te vallen........ M.a.w.: de belastingbetaler zal dan moeten dokken om faillissement te voorkomen en niet de aandeelhouder, die de sigaar zou zijn bij het wel failliet gaan van NN!!

Jezus wat een oplichter die Friese!!

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor het label 'Friese'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten