Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 7 september 2016

Politie geeft toe structureel etnisch te profileren.......

Brandpunt bracht gisteravond, na een positief uitgepakt wob-verzoek, een intern politierapport over etnisch profileren door de Nederlandse politie. Hoorde gistermorgen de aankondiging, van Henk van der Aa, één van de presentatoren van dit programma.

Van der Aa stelde dat één op de vijf agenten aan etnisch profileren doet, dat betekent een percentage van 20% van de Nederlandse agenten...... Weet u nog wat van der Steur daar over zei? Juist etnisch profileren gebeurt incidenteel, terwijl nu blijkt dat dit in de praktijk minstens door één op de vijf agenten wordt gedaan, dus structureel....... ha! ha! ha! ha! ha!

Voorts zou 40% van de agenten hebben aangegeven, dat zij zich 'wel eens' schuldig maken aan etnisch profileren....... Daaruit zou je kunnen destilleren, dat 60% van de agenten dit nooit doet.

Van der Aa stelde voorts dat dit uiterst betrouwbare cijfers zijn, daar de agenten er immers vanuit gingen, dat deze gegevens niet naar buiten zouden worden gebracht....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Wat een vertrouwen, ik ben eerder overtuigd van het tegenovergestelde, daar ook bij een intern onderzoek de agent, die voor 80% van de tijd aan etnisch profileren doet, dit liever niet aan de grote klok hangt...... Immers aan de hand van dat rapport zou men evengoed een harde aanpak kunnen verwachten van deze totaal ontoelaatbare manier van mensen staande houden....

Sterker nog: het zou niet ondenkbaar zijn geweest, dat de politietop aan de hand van dat interne rapport een diepgravend onderzoek zou kunnen gelasten. Na zo'n onderzoek zouden agenten die zich veelvuldig aan etnisch profileren schuldig hebben gemaakt, wel eens een schop onder de bips richting straat kunnen krijgen. Zeker gezien alle (terechte) ophef na het incident met Typhoon.......

Je kan er dan ook donder op zeggen, dat dit interne rapport van geen kant deugt en dat het aantal agenten dat etnisch profileert veel groter is!!

Zie ook: 'Etnisch profileren in Den Haag nog steeds ter discussie.....'

       en: 'Typhoon voor de zoveelste keer staande gehouden, ofwel etnisch profileren in Zwolle!! Van der Steur vraagt om hulp.... ha! ha! ha!'

       en: 'Bas van Werven (AVROTROS) en Carlo Brantsen hebben dikke pret over Typhoon en z'n advocaat.........'

       en: 'Louis Bontes liegt dat het gedrukt staat, of alweer haatzaaien tegen Marokkanen......'

       en: 'Asscher voor etnisch profileren.........M.a.w: ook angst- en haatzaaien is normaal!'


Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten