Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 21 september 2016

Reguliere media maken zich druk over de sociale media...... OEI!!

Afgelopen zondag besteedde Nieuwsuur aandacht aan het steeds grotere deel van de bevolking, die de krant links laat liggen en het nieuws van sociale media als Facebook halen. Dit n.a.v. van een onderzoek dat het cijfergoochelinstituut CBS heeft uitgevoerd.

Onder andere hoogleraar communicatiewetenschappen Claes de Vreese wees erop, dat daardoor het gevaar van een tunnelvisie ontstaat........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Alsof de berichtgeving van kranten als de Telegraaf, het AD en zendgemachtigden als AVROTROS, KRO-NCRV Powned en WNL, niet leiden tot een enorme tunnelvisie!! (Het is overigens met de andere kranten en zendgemachtigden niet veel beter gesteld...)

Nieuwsuur had ook een paar mensen, die openlijk 'bekenden' hun nieuws uit andere bronnen dan de reguliere media te halen. Zo was er een Turkse man, die stelde alleen nieuws van op Turkije gerichte media te halen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Echt 'een geweldig voorbeeld', immers mensen van Turkse en bijvoorbeeld Marokkaanse komaf, doen dit al decennia lang!

Uiteraard doen die etnische Turken en Marokkanen (en andere etnische groepen) dit richten op de 'eigen media' dit pas de laatste 15 jaar meer en meer via het internet, daarvoor waren het vooral 'de schotel' voor zenders uit het oude thuisland en de verkoop van kranten ofwel uit het thuisland, dan wel kranten die hier gemaakt worden door journalisten uit hun etnische groep in de daarbij behorende taal. De laatstgenoemde media, zenders en kranten uit het oude thuisland, 'verkopen' overigens nog steeds goed in Nederland.

Vergeet verder niet, dar er legio niet kranten-lezende mensen zijn (zowel 'oorspronkelijke Nederlanders' als Nederlanders met een andere etnische afkomst), die wel degelijk ook de webpagina's van kranten en/of zendgemachtigden bezoeken

De Vreese maakte het wel erg bont, toen hij stelde: "Je kunt zo een maatschappij krijgen met verschillende groeperingen die er allemaal van overtuigd zijn dat zij gelijk hebben........" ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hé de Vreese, die maatschappij hebben we al meer dan 100 jaar, neem de verzuiling! De aanhangers van deze zuilen, waren ook overtuigd, dat zij alleen de waarheid kenden en daar volkomen hun gelijk mee haalden!! Hetzelfde geldt (nogmaals) voor kranten als Telegrof en AD, plus de voornoemde zendgemachtigden.

Lyle Muns, voorzitter flapdrol van 'Dwars', de jongerenafdeling van 'GroenLinks', is het geheel eens met de Vreese...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Als er nu een 'tak van sport' is, die zorgt dat mensen een tunnelvisie ontwikkelen, zijn het de oplichters wel, die zich politicus durven te noemen...... Niet alleen het vertrouwen in de media is voor een fiks deel afgenomen, maar ook de politiek wordt (terecht) gezien als totaal onbetrouwbaar!! Voorstel: verander de naam 'Dwars' in 'Dwaas!'

De Vreese ziet 'het gevaar' van zichzelf versterkende meningen, door deze manier van nieuws vergaren...... ha! ha! ha! ha! ha! Ten overvloede nog een keer: juist de lezers van bepaalde kranten werden en worden meer en meer versterkt in hun mening, precies als de aanhangers van politieke partijen.....

Wat een gelul!!

Vergeet niet, dat de reguliere media (alle grote en middelgrote kranten, plus de grote en middelgrote zendgemachtigden) allang niets met onafhankelijke nieuwsgaring van doen hebben. Voor echte onafhankelijke journalistiek moet je tegenwoordig toch echt op het internet zijn!!

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden

2 opmerkingen:

 1. Heel goeie ! Ook het verhaal van Franca Treur ( nrc 21-9-2016 ) Internet maakt bekrompen sloeg nergens op

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Daisy,

  dank voor je reactie! En idd, al ben ik het niet met haar eens over dat stemmen. Neem een partij als D666: eenmaal in een regering, gaan hup de principes en idealen overboord! (hoewel ze die zaken nog amper hebben)

  Groet,
  Willem.

  BeantwoordenVerwijderen