Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 7 september 2012

Krijgsmacht heeft geen strategisch inzicht

Na het schrappen van duizenden banen en het nog net niet dreigen met een militaire coup, als er nog meer op defensie wordt bezuinigd, laat de krijgsmacht nu weten, dat ze technisch personeel aan zich wil binden met een bonus van € 10.000,--. Je zou toch met name bij de krijgsmacht strategisch inzicht verwachten, hoe is het mogelijk dat je in aanloop naar de verkiezingen jezelf in de voet schiet met de introductie van zo'n maatregel? Na de verkiezingen zou je hier weinig commentaar op krijgen, nu geef je voorstanders van bezuinigingen op defensie groot gelijk en ik hoop, dat de kiezers die tegen bezuinigingen op defensie zijn, dit ook zien.
Bovendien zal deze maatregel de sfeer binnen de krijgsmacht, op z'n zachtst gezegd, geen goed doen.
Als eerste kan de baan, van de bedenkers, die deze maatregel lanceerden, per direct worden geschrapt!
Daarna de lobbyisten voor de JSF de deur uit, dat scheelt op personeelsgebied minstens een aantal miljoenen, en voor dit wanproduct zelf vele miljarden. De JSF, de straaljager die geen jager, noch bommenwerper is, maar wel met de week duurder wordt.

Het ergst is wel, dat defensie bezuinigt op onderdelen die infrastructuur kunnen herstellen, zoals noodbruggen leggen. Dat haalt het argument, dat een goed defensie apparaat kan inspringen bij rampen, volledig onderuit....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten