Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 september 2012

Van Haersma Buma, de moraal van het CDA en het vaantje van Samsom

Vanmorgen was CDA leeghoofd van Aersma Buma, samen met PvdA super windvaan Samsom te horen in Kostkamerbreed. Niet terugkijken, maar vooruit kijken is het devies van Aersma, je kan deze enorme hondenlul niet horen, of hij herhaalt het weer. Natuurlijk wil het CDA niet terugkijken op de pleuriszooi, die de partij heeft veroorzaakt de laatste 10 jaar: het negeren van een groot deel van haar achterban, het samenwerken met fascisten, de economie naar de knoppen helpen, de werkloosheid op een langjarige recordhoogte brengen, zorg en scholing naar de kloten helpen, de zwaksten, zoals psychiatrisch patiënten, gehandicapten, chronisch zieken, ouderen en de onderlaag in het algemeen, op een bijzonder gore manier pakken.

Van Aersma Buma durft te zeggen, dat de oorzaak van de crisis het tekort aan banen is, terwijl het laatste jaar het aantal vacatures op een minimum aantal is geraakt. Met de nieuwe CDA moraal wil hij oudere werknemers alle opgebouwde rechten afpakken en minder betalen, als ze maar werken, niet begrijpend, dat ook de jeugdwerkloosheid op een recordhoogte is aanbeland.

Moraal is het nieuwe woord, na: ethisch reveil, waarden en normen, fatsoen moet je doen, is dit het nieuwe codewoord van Aersma Buma en het CDA, het woord rolt moeiteloos tientallen keren uit zijn domme bek.
Aersma wil wel morele regels voor bankdirecties en die van woningbouwcorporaties, maar verder moet zijn moraal via onderlinge afspraken, dat heeft namelijk zo goed gewerkt in het verleden, zie de code Tabaksblad......

Moraal en CDA, u weet wel: -giga-stallen subsidiëren, -de marteling van dieren op wat voor manier dan ook laten voortduren, -de natuur en het milieu verrampeneren (o.a. door 'beleid' van CDA schoft Bleker en met overbodige kolencentrales), -ondernemers en welgestelden zo min mogelijk belasting laten betalen, -ondernemers die de zaak belazeren, hier gewoon mee door laten gaan, -asielzoekers en 'illegalen' (inclusief kinderen) opsluiten, -mensen ziek laten worden door de q-koorts en antibiotica resistente bacteriën,  enz. enz.

Bij ontwikkelingssamenwerking is de moraal gesplitst volgens de holle klankkast, ja we kunnen rustig 500 miljoen bezuinigen op deze hulp, als we de handel zijn heilzame werk maar laten doen; dat doen we allang enorme hondenlul! Zie bijvoorbeeld Heineken (harddrugsproducent) in Kenia, voor elke euro die we uitgeven in ontwikkelingslanden, komen er minstens 2 terug, als bijvoorbeeld de arme landen morgen besluiten geen voedsel meer te produceren voor onze veestapel, is het overmorgen afgelopen met deze veestapel van 500 miljoen dieren, of neem het kweken van bloemen in ontwikkelingslanden....

En Samsom? Ach die heeft z'n windvaan extra laten smeren, wat vandaag onbespreekbaar is, ja zelfs dit moment, is over een dag of uur, alweer onderuit gehaald. Zo zei hij, dat als het aan de PvdA ligt, de JSF er niet komt, maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............. (net als zijn standpunt over kernenergie, eerst tegen als Greenpeace medewerker, 2 jaar geleden was hij wel te porren voor kernenergie, na Fukushima was dat weer onbespreekbaar, en morgen....?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten