Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 7 oktober 2014

Fasseur steekt Wilhelmina geschiedvervalsingsveren in de reet.....

Afgelopen zondag in Buitenhof, de koningshuis kontenlikker en propagandist Fasseur, over Wilhelmina en Gerbrandy tijdens en na WOII. Hij sprak over de Nederlandse regering, die door Wilhelmina tijdens haar zelfgekozen Londense ballingschap werd samengesteld, alsof de Nederlandse bevolking daarom gesmeekt had.... Zeker de eerste 2 jaar, tot 1942 was deze regering allesbehalve populair bij het grootste deel van de Nederlandse bevolking. Gerbrandy, die in feite door Wilhelmina was aangesteld, om deze regering te leiden, was volgens Fasseur, de beste man op de beste plaats, al had hij in een democratisch gekozen regering nooit kunnen functioneren. Dat laatste zei Fasseur natuurlijk niet letterlijk, maar het kwam er wel op neer. De bijzonder onbetrouwbare geschiedschrijver Lou de Jong werd nog een paar keer door Fasseur genoemd, alsof diens geschriften de absolute waarheid bevatten..... ha! ha! ha! ha! ha!

Wilhelmina wilde na de oorlog sociale en politieke vernieuwing, volgens Fasseur, daar had ze de jonge intellectuelen (veelal uitgesproken links) voor in gedachte, die zich in het verzet doodvochten en die in het laatste halfjaar van de oorlog, in de bezette gebieden, voortvarend opgepakt, gemarteld en vermoord werden door de nazi's, met grote instemming en aanzet van Hitlers stadhouder voor Nederland, Bernhard de lieveling van Wilhelmina. Fasseur, zei wel, dat Wilhelmina tot 1942 een verkeerde inzet had*, maar dat zij zich daarna geheel heeft gekeerd in haar ideeën en de vernieuwing zoals hiervoor beschreven, wilde doorvoeren in Nederland. Niets over wat Wilhelmina zogenaamd tot 1942 wilde, met Bernhard naast zich op de bok, Nederland autocratisch besturen.

Bernhard is dood en nu kan Fasseur hem dan ook de zwarte piet toespelen, terwijl Wilhelmina 'stadhouder' Bernhard, tot na de oorlog de handen boven het hoofd hield, de geallieerden vertrouwden, de charlatan Bernhard niet, maar met de hulp van Wilhelmina had hij nog veel te veel te vertellen..... Nogmaals niets van Fasseur over die laatste maanden in bezet Nederland, toen de elite, die Wilhelmina zogenaamd voor zich zag in een regering, op grote schaal werd opgepakt en vermoord door de Duitsers....... Een moordpartij die begon met het 'Englandspiel' (waarop ook al flinke geschiedvervalsing is gepleegd) en de 'mislukte' operatie 'Market Garden', die door machinaties van Bernhard mislukte, in 2050 mag u misschien weten, hoe dit in elkaar zit!!! Als het aan CDA 'geschiedkundige' Balkenende ligt, blijft dit archief voorgoed gesloten, of wordt het vernietigd....

Nee Wilhelmina 'stond zo dicht bij het volk' dat ze in een 'gewoon' Schevenings huis ging wonen, nadat ze terugkwam in 1945..... Ik wed, dat nadat de Duitsers vertrokken waren, zij haar paleizen pas weer wilde betrekken, na de nodige renovaties.... Wilhelmina werd tijdens de oorlog niet betaald, noemde Fasseur nog even, alsof dat zo geweldig was. Wilhelmina had 'wat' goed te maken bij haar onderdanen, nadat ze deze in mei 1940 in de steek liet... Bovendien had ze geld zat en was helemaal niet afhankelijk van een inkomen...... En dan dat gewone huis in Scheveningen.....

 
Het 'eenvoudige optrekje' van Wilhelmina in Scheveningen, ik ben benieuwd hoe Fasseur zelf woont.........

Het eerste jaar na de oorlog kreeg Wilhelmina bijna haar zin, toen het parlement buiten spel werd gezet...... Dat was volgens Fasseur nodig vanwege de honger en de wederopbouw...... Waar heeft die koekwous 't over, de poging van Wilhelmina mislukte doordat politici zich niet in de luren lieten leggen, vandaar dat Wilhelmina kort na de oorlog gedwongen moest aftreden.... Jezus christus wat een geschiedvervalser!!!!

Of de regering in ballingschap wist van de holocaust op de joden, zigeuners, homo's en politieke tegenstanders, dat wist Fasseur niet, al zei de fantast, dat de eerste berichten daarover de regering begin 1942 bereikten, maar hij wist niet, of die berichten de top wel bereikten.... Fasseur noemde alleen Gerbrandy in die top, maar dat geldt natuurlijk vooral voor de zelfgekozen dictator in ballingschap Wilhelmina..... Nou reken maar Fasseur, als je fouten beging, of nalatig was, waar je in dit geval van zou kunnen spreken, was je goed de sigaar in die dagen.....

Fasseur werd gevraagd, of de huidige politici iets kunnen leren uit die tijd, dit met het oog op IS (= ISIS). Nou dat kunnen ze hoor: Gerbrandy was onverzettelijk en standvastig en dat moeten de huidige politici dus ook zijn, in de burgeroorlog waar wij ons in hebben laten 'rommelen', een oorlog veroorzaakt door het westen, lees de VS met GB (en Nederland achterin), die in 2003 een illegale oorlog startten tegen Irak, waarbij Nederland tijdens de voorbereiding hielp, bij de start direct politieke steun verleende en later daadwerkelijk troepen naar Irak stuurde..... De huidige oorlog tegen IS is er één, waardoor de situatie alleen maar kan verergeren en verdiepen...... Nee daarvoor hebben we echt een figuur als Gerbrandy nodig.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

* Fasseur vertelde er niet bij waarover, maar hij doelde naar grote waarschijnlijkheid, op de taartverdeling, die Wilhelmina en Bernhard al in Londen maakten, over hoe Nederland door hen geregeerd zou worden, na de oorlog.

Zie ook: 'Koningshuis en antisemitisme na WOII'


2 opmerkingen: