Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 13 augustus 2012

De euro is heilig, of toch niet?

Het is met de euro intussen zover als met een oude auto: na een flinke reparatie is het besluit tot een volgende reparatie al snel genomen, daar er al veel geld in de auto is gestoken. Het probleem met de euro in vergelijking met de auto is, dat de auto eerst nog een tijd functioneert, voordat het volgende defect optreedt, de euro verlaat de 'garage' niet eens.

De mantra, dat we door de euro zo veel verdienen, is grote flauwe kul, al voor de euro hadden we een bloeiende handel met de rest van de EU en de wereld in het algemeen.

De hoogste tijd, om helemaal te stoppen met de euro, deze munt heeft de burger al een verdubbeling van de prijzen opgeleverd bij invoering en elke dag dat we langer in de euro zitten, kost het ons bakken meer belastinggeld.

Of we blijven in de euro, maar dan onmiddellijk devalueren die hap, bij het begin van de euro, stond deze op 88 dollarcent, nu zitten we boven de $ 1,20. Maak dan de euro maar gelijk aan de dollar, goed voor de export en vermindering van de schuldenlast, die diverse eurolanden naar de rand van de afgrond sleept. Devaluatie zal niet gebeuren, daar dit tegen de belangen van de financiële wereld en de aandeelhouders/obligatiehouders ingaat, dus.......

Overigens wordt het de hoogste tijd, de financiële wereld, inclusief speculatie stevig aan de ketting te leggen, naast het aanpakken van landen als Nederland, die het bedrijven uit armlastige landen (als Griekenland, Spanje en Italië) makkelijk maakt, de belasting in eigen land te ontduiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten