Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 16 augustus 2012

CBS cijfers, Jules Theeuwes en de 'zegeningen' van Rutte

Eergisteren kwam het CBS met nieuwe cijfers. Jules Theeuwes, 'econoom' loopt altijd te schreeuwen, dat de arbeidsmarkt hervormd moet worden. Theeuwes zei voor de BNR microfoon, dat de burgers geen vertrouwen hebben en veel andere bla bla, maar dan komt 't: 'veel mensen hebben daadwerkelijk minder te besteden, waar de bezuinigingen en btw verhoging bovenop komen'. Voor het eerst in tijden niets over hervormingen op de arbeidsmarkt uit de mond van deze emeritus hufter. Ook over het geringe aantal vacatures geen woord van Theeuwes, logisch z'n mantra, dat veel mensen te lui zijn om te werken (doordat ze bijvoorbeeld 200 km. moeten reizen voor een nieuwe baan), gaat niet op, immers 100.000 vacatures is ongeveer het minimale aantal met zo'n grote arbeidsmarkt. Door het veranderen van baan, ziekte, ongevallen of nieuw gecreëerde banen zal je altijd een aantal van rond 100.000 vacatures hebben (aan het eind van de 70er jaren van de vorige eeuw, was dat aantal 50.000, dus het aantal van 100.000 nu, valt nog erg mee).

Het aantal werklozen is de laatste jaren met 200.000 gestegen tot meer dan 500.000. Van die werklozen ontvangen er 300.000 een uitkering. Reken maar, dat het werkelijk aantal werklozen nog veel hoger is, immers als je boven de 50 bent en je partner verdient net te veel, ontvang je na het verlopen van de WW periode, geen bijstand, veel van deze mensen laten zich na veel desillusies niet meer registreren. Hetzelfde geldt voor werkloze jongeren, velen staan niet ingeschreven als werkloos.

De grote stijging van de werkloosheid (en de faillissementen) kan je voor een groot deel wijten aan het beleid van het CDA, de VVD en de PvdA (in mindere mate aan GroenLinks, D66 en CU na hun politieke coup, die zij pleegden met het demissionaire kabinet), denkt u daar maar aan, als u 12 september in het stemhok staat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten