Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 9 augustus 2012

De JSF lobby, Borgen en journalistiek

De JSF, de straaljager die noch een jager, noch een bommenwerper is, dus niet aan de kwalificaties voldoet, zal en moet er komen. Nog geen 2 jaar geleden werd er besloten een tweede testtoestel aan te schaffen, de politici die dat er doordrukten bezwoeren bij hoog en laag, dat dit niet de definitieve keus voor de JSF (F35) betekende, de investering was niet zo hoog, dat er niet besloten kon worden een ander toestel aan te schaffen. Hetzelfde tuig loopt nu te spugen, dat we intussen zoveel hebben geïnvesteerd, dat de keus voor een ander toestel niet realistisch is (en dan druk ik me nog voorzichtig uit). Benieuwd wie er in de toekomst allemaal beloond gaan worden voor de waanzinnige lobby, die zij voor dit bijvoorbaat disfunctionerende toestel, gevoerd hebben.

Het eerste seizoen van de Deense serie 'Borgen'* handelt ook over dit onderwerp, daar wordt het toestel de F26 Defender genoemd, maar het is duidelijk dat de JSF wordt bedoeld. Zo gaat de prijs van dat toestel ook jaarlijks met vele procenten omhoog, vliegt het toestel nog niet operationeel en rekent het bedrijfsleven zich alvast rijk, voordat de compensatieorders werkelijk binnen zijn. Ook de argumentatie van de vele lobbyisten, tonen een verbluffende overeenkomst, een argumentatie die ver naast de werkelijkheid staat, zoals bij de hiervoor gemelde kwalificaties. Net als het argument, dat de meeste van onze geallieerden met dat toestel gaan vliegen, al hoor je dat argument nu niet meer uit Nederlandse 'kelen', daar dit te overduidelijk niet waar is.

Eén conclusie kan je trekken uit dit hele gebeuren: weg met politici die lobbyen voor bedrijven, en lobbyisten die de kantoren van politici bevolken, lobby in en naast de politiek corrumpeert!

Dat laatste geldt ook voor 'journalisten' als Chris Kijne, de verzakelijkte alternatieveling, die het normaal vindt, dat een journalist afspraken met te interviewen politici maakt, over welke vragen wel en niet worden gesteld, of zich zelfcensuur opleggen en 'bepaalde zaken' onder de pet houden. De nazi Goebbels zou z'n lippen aflikken met zoveel meegaandheid van journalisten, een meegaandheid, die te eniger tijd natuurlijk beloond gaat worden....
Overigens speelt een journaliste in de serie Borgen ook een herkenbare rol en haar wordt ook gevraagd vele zaken niet bij naam of toenaam te noemen.

De serie wordt momenteel op woensdagavond herhaald op BBC 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten