Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 augustus 2012

Verkiezings-draaikonterij

De verkiezingscampagne is amper begonnen, of 'dapper' ingenomen standpunten, die tot zwaar oneerlijk beleid hebben gevoerd (of nog moeten leiden), worden al weer afgezwakt, of ter discussie gesteld. De holle CDA klankkast van Aersma Buma stelt de kinderopvang en de langstudeerboete ter discussie, de VVD boerenlul, langstudeerder en lachende luldoos Zijlstra schuift de schuld voor de langstudeerboete af op het CDA, terwijl hij dat onderwerp te vuur en te zwaard verdedigde (met de toevoeging dat hij daar geheel achter stond). GroenLinks huppelkut Sap maakt zich intussen volkomen belachelijk, zij maakt zich druk om de draai van van Aersma Buma, ten eerste wat betreft de versoepeling van de vergoeding voor kinderopvang, terwijl hij na de politieke coup, die Sap samen met de andere 'oppositiepartijen' D66 en CU, en het demissionaire kabinet pleegde, in overleg, tegen versoepeling was. Daar kwam de draai van gisteren bij, waar van Aersma Buma stelde, nu ook tegen de langstudeerboete te zijn. Sap lust 'm rauw, alleen heeft zij gemene zaak gemaakt met het demissionaire kabinet en maatregelen doorgevoerd, die een missionair kabinet zou moeten nemen (bovendien, waarom heeft zij toen deze boete niet van tafel geveegd?). Sap heeft de gloeiendhete deksel op de neus gekregen, weg met GroenLinks, een partij die noch groen, noch links is.

Nitwit puber Samsom laat nog even zien wat voor partij de PvdA is: neoliberaal. Gisteren pleitte hij voor een 'sociaal leenstelsel'. Een stelsel waarbij alle studenten een lening krijgen van de overheid. Die lening hoef je 'alleen' terug te betalen, als je meer dan 20% boven het minimumloon verdient. Dat is echt sociaal zeg! En dan nog zeggen, dat dit een garantie is, dat iedereen kan studeren. Terwijl de rente gewoon doorloopt, zolang je geen werk hebt gevonden. Weten de hufters, waaronder Samsom wel hoeveel het minimumloon is? Zelf verdienen de hufters voor het disfunctioneren als Kamerlid maar liefst € 5.800,-- per maand (netto).
Kortom het 'sociaal leenstelsel' zal een heel grote drempel zijn voor studenten uit niet welgestelde gezinnen, die vaak tijdens hun jeugd al geconfronteerd zijn met wanhopige ouders vanwege hun financiële situatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten