Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 20 augustus 2012

Kieswijzers, volksverlakkerij voor volksverlakkers

Het aantal kieswijzers is intussen niet meer op 2 handen te tellen. In Vroege Vogels gistermorgen (Radio1 van 8.00-10.00u.) de presentatie van een groene kieswijzer. Hier meldt de VVD faliekant tegen nieuwe kolencentrales te zijn. Ja lekker makkelijk, er worden er nu 3 gebouwd, die alleen zullen dienen, om de opgewekte energie te exporteren, daar kan zelfs de VVD niet meer omheen, logisch dat ze nu zeggen tegen nieuwe kolencentrales te zijn, volksverlakkerij dus. Het CDA is ook erg voor duurzaamheid, zeggen ze in hun verkiezingsprogramma, zie wat deze partij de laatste 10 jaar op dat gebied heeft gepresteerd, en u zal op moeten passen, dat u zich niet letterlijk doodlacht.

Hetzelfde geldt voor de kieswijzer, die voor huizenbezitters van belang is, deze kieswijzer geeft aan, dat de VVD nooit de hypotheekrenteaftrek ter discussie zal stellen. Deze kieswijzer legt natuurlijk niet uit, wat de basis was van de crisis die in 2008 begon, of dat de huizenbubbel uiteindelijk zal klappen: een hypotheekschuld van meer dan 700 miljard, waar een bezit tegenover staat, dat nog niet de helft van die schuld vertegenwoordigt, maar dat wel jaarlijks een gat in de belastingen slaat van 12 miljard euro, kan simpelweg niet overleven. Als de VVD echt zo begaan is met de huizenbezitter, zou deze partij nu al moeten komen, met beschermende maatregelen voor die huizenbezitter, op het moment dat de bubbel barst, maar dat doet de VVD niet, want dan bijten ze in de staart, van hun echte doelgroep: bijvoorbeeld ondernemers uit de bouwmaffia, of de boeven, die aan de top staan van de financiële wereld. En de welgestelde achterban van de VVD heeft de hypotheekrenteaftrek al helemaal niet nodig.

Een wat lange uitleg misschien, maar wel nodig als je ziet, hoe makkelijk men zich laat belazeren door politici. De kieswijzers zijn allang geen instrument meer om de zwevende kiezer te leiden, maar een ordinair extra propaganda medium voor politici.

Kieswijzer nodig denkt u? Denk maar aan de prestaties van partijen de laatste 10 jaar, de VVD en het CDA die zich laten regisseren door fascisten en de deur naar regeren, open hebben gezet voor dergelijke bewegingen. De economische krimp die dat kabinet heeft veroorzaakt (de 0,2% groei, die afgelopen week werd bekendgemaakt, is te danken aan cijfergoochelaars). Het pakken van de allerzwaksten (waaronder geestelijk en lichamelijk gehandicapten), de niet welgestelde ouderen en de onderlaag van de bevolking in het algemeen door de VVD, het CDA, PvdA en de instemming daarmee van GroenLinks, D66 en ChristenUnie. Alle leugens over de pensioenleeftijd (zie vorige opnoeming van partijen), enz. enz.

Over de PVV hoef ik u hopelijk niet in te lichten, zij hebben laten zien, dat behalve bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, er van de beloofde zaken in verkiezingstijd, binnen 'een paar dagen' na de verkiezingen, zo'n 90% sneuvelt. Voorts kan u in dit blog partijen zoeken, middels het zoekvlak rechts bovenaan deze pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten