Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 22 augustus 2012

Machtsmisbruik politie

Ik weet het, een oude koe, maar toch.. Op 16 augustus jl. was oud-politievoorlichter Wilting afgedaald uit zijn bejaardenwoning naar de studio van Knekel en Flink. Wilting kwam tot groot genoegen van Knevel en van den Brink even uitleggen, dat je de filmpjes, die omstanders maken bij politiegeweld, niet moet geloven. Het zegt namelijk niets over alles wat er gepasseerd is.
Hé Wilting, bij zoveel politie-inzet is het aantal gevallen van machtsmisbruik bijzonder laag, wat niet zegt, dat er niet regelmatig fouten gemaakt worden.

Politieagenten zijn mensen, mensen met hun lichamelijke en/of geestelijke gebreken en frustraties. Uitlatingen als die van Wilting zorgen ervoor, dat agenten, die regelmatig de fout ingaan, lekker doorgaan met hun getreiter, uitlokking en machtsmisbruik in het algemeen, zij voelen zich gesterkt door dit soort gelul.
Maar nogmaals, gezien de 'onderbemensing' bij de politie valt e.e.a behoorlijk mee, oorzaken van die 'onderbemensing' o.a. als gevolg van fout overheidsbeleid, door bijvoorbeeld: de zinloze jacht op illegalen die niet uitgezet kunnen worden, de zinloze jacht op softdrugs, die binnenkort door de pasjesregeling nog veel groter zal worden, of de bezuinigingen op de GGZ, of het nog verder afknijpen van groepen, die al geen cent te makken hebben, al deze zaken beziend is het een godswonder, dat we niet dagelijks met machtsmisbruik van agenten te maken hebben.

Denkt u daar maar aan als u op 12 september in het stemhok staat: verantwoordelijken met stip: CDA, VVD, CU, SGP en PVV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten