Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 27 augustus 2012

Langstudeerboete voorlopig gehandhaafd

Te gek voor woorden, zo ongeveer de hele Kamer is nu tegen de langstudeerboete (uit de asociale denktank  van het CDA), maar vanwege de beoogde besparing van 200 miljoen, wil men de boete niet meteen afschieten.
Als morgen de huizenbubbel barst en de Rabo bank dreigt om te vallen, wordt er desnoods morgenavond nog 20 miljard aan belastinggeld ingestoken, dat is 10 keer zoveel.

Veel 'oppositiepartijen' zijn wel voor het zwaarder belasten van studie, zo is de PvdA voor een 'sociaal leenstelsel'. Wat is er godverdomme sociaal aan een stelsel, dat jongeren opscheept met een gigantische schuld, in het begin van hun werkzaam leven. Met dit leenstelsel lopen we keihard achter de VS aan, waar het aantal studenten uit minder welgestelde kringen, al niet meer beginnen aan een studie. Dit alles op de aanname, dat studenten zich later scheel verdienen. Het wordt ook daarom de hoogste tijd, dat we teruggaan naar normale beloningen voor alle werkzaamheden, waarom kan bijvoorbeeld een advocaat rekenen wat hij/zij wil?* Door deze doorgeschoten beloningsstructuur, die o.a. zorgt voor het belachelijk opdrijven van prijzen, raken we steeds verder in de stront, zie de huizenbubbel, of de bankencrisis.

Onderwijs is investeren in de toekomst, een taak die elke overheid serieus zou moeten nemen, daar grote belemmeringen voor opwerpen is in niemands belang (behalve voor de rechts-conservatieven, die terugverlangen naar mooie tijden van weleer: het liefst 4 flinke design huizen, een klein wagenpark in de garages, jachten in diverse havens en minstens één vliegtuig; voor de arbeiders een appel en een ei, tot de oren in de schuld, zonder een recht waarop dan ook, de plek waar ze horen).

*Als een advocaat een uurloon rekent van € 200,-- per uur, dan is dat redelijk goedkoop........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten