Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 16 augustus 2012

Julian Assange versus Pinochet

Het is toch godverdomme niet te geloven: de regering van een land, liet zo'n jaar of twaalf geleden een schuldige aan massamoord, verkrachting, marteling en ontvoering naar huis vertrekken. Het handelde hier om Pinochet, die met behulp van de VS op 11 september 1973 een staatsgreep, tegen het democratisch gekozen bewind van Allende, pleegde in Chili.
De regering van datzelfde land, Groot Brittannië, dreigt nu de Ecuadoraanse ambassade bestormen, om Julian Assange gevangen te nemen en uit te wijzen naar Zweden. Assange wordt in Zweden beschuldigd van verkrachting, een beschuldiging, die gezien de 'feiten' een valse is. Assange moet dan ook uitgeleverd worden, om hem vanuit Zweden door te sturen naar de VS, die hem wil berechten wegens het schenden van 'staatsgeheimen', lees: Assange zette o.a. de VS te kakken met een onder de pet gehouden moordpartij op onschuldige burgers in Irak (1 van de vele, van dit soort gevallen...) en het openbaar maken van diplomatieke post en documenten, waar de kwalijke rol van de VS en veel andere met name westerse landen, wordt verduidelijkt.

Nogmaals: de tentakels van de politiestaat, die wordt aangeduid als VS, reiken heel ver!

Net komt het verwachte bericht, dat Assange welkom is in Ecuador! Als Ecuador dat al niet van plan was, heeft Groot Brittannië het laatste zetje gegeven, dat wel te doen.
Mijn felicitaties voor Assange! (en de regering van Groot Brittannië....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten