Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 1 februari 2013

SNS Reaal genationaliseerd

SNS is door de 'zeer deskundige' PvdA nitwit Dijsselbloem genationaliseerd, kosten 3.7 miljard aan belastinggeld. Aandeelhouders en achtergestelde crediteuren moeten meebetalen volgens Dijsselbloem. Hij noemde in de persconferentie eerder vandaag 'achtergestelde crediteuren', hij bedoelde achtergestelde obligatiehouders, dat zei hij met reden niet, daar hij de gewone obligatiehouders buiten schot laat en daar al helemaal niets over wilde zeggen. Ook lulde Dijsselbloem niet over de verzekeringstak Reaal, waar nog een heel grote pot aan woekerpolissen staat. Andere banken moeten 1 miljard bijdragen aldus een trotse Dijsselbloem (kijk mij eens flink zijn), normaal gesproken was deze bank failliet gegaan, dat had de banken vele miljarden meer gekost. Eerder werd de burger door Rutte en de Jager voorgelogen, dat de ellende met de banken met de laatste reddingen van de banken een paar jaar geleden (en na de 'stresstest', ha! ha! ha!), voorbij was.....

Nijboer de nieuw(op)lichter van de PvdA vrat vanmorgen bijna zijn telefoon op, toen hij te horen was in GMN. Kockelman, de presentator stelde hem iets te kritische vragen en hij wil pas reageren op de vraag of er extra bezuinigd gaat worden, als de uiteindelijke cijfers bekend zijn eind februari of begin maart..... (zie ook: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2013/02/dijsselbloem-snijdt-in-eigen-vingers-of.html ). Al keffend noemde Nijboer obligatiehouders, om vervolgens snel door te ouwehoeren, daar hij helemaal niet over die obligatiehouders wilde lullen, jammer genoeg had Kockelman dat niet door. Een truc die keffer Nijboer zojuist in Standpunt NL herhaalde, als er een vraag gesteld werd, die hij niet wilde beantwoorden, kwam hij in staccato met het verhaal hoe het er nu voor staat..... Van leeghoofd van den Berg, die Standpunt NL presenteert, kan je al helemaal geen weerwoord verwachten, laat staan dat hij door heeft, dat'ie geen antwoord krijgt. Nijboer durfde te liegen, dat de redding was gedaan voor de spaarders (hij bedoelt de obligatiehouders, maar dat durfde hij, zoals eerder gesteld, niet te zeggen), natuurlijk weet de enorme klootzak, dat de andere banken daar verantwoordelijk voor zijn en pas als die niet meer kunnen betalen, is de belastingbetaler verantwoordelijk, maar dan spreek je wel even over een heel wat lager bedrag dan 3.7 miljard! Wel 10 keer zei Nijboer, dat dit nooit weer mag gebeuren, nee, maar dat hebben we al 100 keer eerder gehoord, klootzak! Bovendien lult geen mens, laat staan huftertje Nijboer, over de vastgoedportefeuilles van andere banken, die staan er echt niet veel beter voor, dus dat 'nooit weer gebeuren', staat binnen afzienbare tijd weer te gebeuren!!!

Van Hijum het CDA nieuwoplichtertje, durft te zeggen, dat de vastgoedbubbel is veroorzaakt door de snelle jongens van de financiële wereld, daarmee de bouwmaffia van zijn partijgenoot, capo di tutti capi Brinkman uit de wind houdend. Verder houdt hij alle politici met veel te korte lijntjes naar die maffia en de gemeenten, die aan dit piramidespel meededen, uit de wind, nou zeg maar orkaan. De grond, waar goede sociale huurwoningen stonden, werden na sloop als geplaveid met goud verkocht door de wethouders, tot slot de politici als van Hijum, die koste wat kost deze huizenbubbel in stand willen houden (natuurlijk met een fikse beloning in de kop, die hen op later tijdstip, in de een of andere vorm ten goede zal vallen), al deze zaken kan je beter in een diepe put laten liggen. Zoals gewoonlijk blaast van Hijum hoog van de toren als het om het wijzen met de vieze vinger gaat in deze zaak, Kockelman lult hem deskundig een paar keer klem (ook over uitlatingen van de Jager). Op de vraag of er een parlementaire enquête moet volgen over deze zaak, geeft van H. het antwoord, dat hij dat niet weet, nee je moet oppassen in dit soort zaken, voor je het weet lig je als CDA op de platte bek, deze partij is grove nalatigheid te verwijten, vanwege alle regeringsverantwoordelijkheid in de voorgeschiedenis en het toezicht van CDA zak Wellink, de oud toezichthouder op de banken, in zijn vorige functie bij de Nederlandse Bank.

Het meest ver in haar uitlatingen ging EU CDA huppelkut Wortmann, zij durfde te stellen, dat de commissie de Wit te verwijten valt, dat zij niet doorvroegen toen het over SNS Reaal ging. Alsof Balkenende/Bos en later Rutte/de Jager niet eindverantwoordelijk waren, met CDA kakzever Wellink op de 'bok' van de toezichthouder. Dat het werk van de commissie broddelwerk was, is een ieder intussen wel duidelijk, het is echter niet aan een woordvoerder van een partij als het CDA, daar commentaar op te leveren, zeker als je na het presenteren van het rapport van die commissie je bek hield, en daar ook alle reden toe had!

Timmermans liet desgevraagd weten, dat hij wel licht aan het eind van de tunnel ziet, ha! ha! ha! ha!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten