Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 5 mei 2013

Vrijheid vieren is goed, maar we moeten het vooral niet hebben over vrijheid bevochten op fascisten

De dodenherdenking is niet alleen voor WOII, maar voor alle slachtoffers van oorlog en vredesmissies na 1940, althans dat is de huidige mores. Niet dat we de Indonesische slachtoffers herdenken die tijdens de door Nederland gevoerde koloniale oorlog tegen de vrijheidsstrijders van dat land werden vermoord, of de Iraakse slachtoffers,  die door Nederlands geweld vielen in de illegale oorlog, die de VS en GB daar met steun van Nederland begonnen in 2003, waaraan wij met dank aan de CDA leugenaars Balkenende en de Hoop Scheffer, ook actieve 'hulp' boden, ook al ontkent men dat nog steeds. Wij deden zeker mee, aan de latere VN 'opbouwmissie', gezien de illegale start van deze oorlog, zou je deze VN missie ook illegaal moeten noemen. .

Vandaag wordt de vrijheid gevierd, vrijheid verkregen op de nazi-Duitse bezetters van WOII, een overwinning op het fascisme, welke andere vrijheid zouden we anders moeten herdenken? Al zijn in veel van de uitlatingen betreffende Bevrijdingsdag, de woorden fascisme en WOII niet meer terug te vinden. Toch gaat het om die bevrijding, daarom nogmaals: stop met de onzalige dodenherdenking, waar de slachtoffers (heel selectief) worden herdacht van alle oorlogen en vredesmissies, waaraan Nederland deelnam na 1940, oorlogen waarin Nederland zoals gezegd ook dader was, zoals de Duitsers hier in WOII.

Extra argument voor een meer 'nauwere' herdenking en viering, is de trend  die nu al meer dan 14 jaar bezig is in ons land, waarin minderheden en vluchtelingen als parasieten, gelukzoekers en/of illegaal worden afgeschilderd, niet alleen meer door de fascisten van de PVV, dit soort smerige propaganda dreigt meer en meer gemeengoed te worden. Dat is totaal tegenspraak met de herdenking en viering, zoals die na WOII was bedoeld: een blijvende waarschuwing tegen het vervolgen van minderheden, fascisme en de bevrijding van die onmenselijke ideologie. Net als in aanloop van WOII sturen wij nu bijvoorbeeld vluchtelingen terug naar gebieden, die levensgevaarlijk zijn voor die mensen..... (Duitse vluchtelingen werden voor WOII vaak teruggestuurd, door onze douane en politie, recht in de handen van de Gestapo...).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten