Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 31 juli 2013

Hans Teeuwen's sigaret en huurder uit huis gezet v.w. roken

Vandaag het bericht uit Duitsland, dat een 75 jarige roker uit zijn huis mag worden gezet, vanwege zijn roken. Buren stellen overlast te hebben van de rook in het trappenhuis. Wedden dat die buren zonder uitzondering autorijden? Autorijden: per kilometer(!!) dondert er gemiddeld 170 gram ellende uit de uitlaat, gifstoffen, waarbij sigarettenrook in het niet valt. 170 gram, dat is meer dan 4 pakjes shag!

Dan de sigaret van Hans Teeuwen, die deze opstak in het programma Zomergasten afgelopen zondagavond.
Moet ik daar gezien het voorgaande nog iets over zeggen? Roken in een supergrote studio met een minimum aan medewerkers, te weten: één!!!
Gisteren sprak onderdeurtje Benno Bruggink van de NVWA over deze sigaret op Radio1 (na 12.15 u.). Op de vraag of hij bij het vervolgen van deze zaak een voorbeeld wil stellen, antwoordde deze flapdrol dat de NVWA geen voorbeelden stelt, maar de regels handhaaft. Over de vraag hoe vaak er melding was gedaan bleef deze zak nogal vaag, zo te horen, heeft hij gewoon de 'twitterstorm', die over deze sigaret opstak, gevolgd en aan de hand daarvan vervolging instelt. De NVWA, u weet wel de organisatie, die als het echt om volksgezondheid gaat, niet thuis geeft, zoals bij de q-koorts en de Aziatische tijgermug...... Trouwens, de NVWA mag zich wel eens buigen over de 18.000 voortijdige doden, die jaarlijks vallen door autoverkeer en het grote aantal kinderen met luchtwegklachten, door ditzelfde verkeer!

Mocht Hans Teeuwen veroordeeld worden tot het betalen van boete, stel ik voor dat de rokers in Nederland en de niet hypocriete niet-rokers, met z'n allen deze boete betalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten