Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 25 juli 2013

Muzikaal recept voor meer windmolens op zee/land en tegen het bakken van suffe tv taarten

Blogdokter P. Pisser's wereldberoemde geneeskrachtige muzikale recepten, met een nieuwe sessie. Recepten voor een werkelijk wakker bewustzijn en een regelrechte kritische maatschappelijke houding,een houding hoogst noodzakelijk in deze tijden van een achteruithollend IQ, bij het grootste deel van de bevolking, althans, je kan niet anders concluderen, als je ziet dat het grootste deel van de burgers, die nog de moeite nemen om te stemmen, telkens weer tegen hun eigen belang stemmen. Het belang van een leefbare en rechtvaardige wereld, voor iedereen, waar plaats zat is voor iedereen, die een ander niet wil uitbuiten, kortom een gelukkige en schone wereld, waar geen plaats meer is voor grootgraaiers, die hun eigen belang, boven dat van een ieder plaatsen, graaiers, die desnoods over lijken gaan. Tot slot een wereld, waar de mens eindelijk een punt zet, achter ideologieën gebaseerd op kwaadaardige sprookjes als religies, die de mens knechten en via de angst voor de dood, de mens tot slaaf van hun suffe opendeuren ideeën maken, een mens die niet het lef mag hebben vragen te stellen, laat staan dat deze mens, de gewelddadige reli-sprookjes hersenspoelers tegen spreken.

Als altijd, als het goed warm is, in pimpelpaarse uitdossing, gehuld in zware cannabisdampen, deed de dr. mij volgend recept toekomen:
Voorop vandaag de geweldige folk muziek van Joni Mitchel en haar prachtige teksten, het album 'Hejira', godver mensen, wat is dit toch mooi. Bij goed warm weer, lijkt het alsof er een koele bries door je kamer waait, hééééérlijk! Als liefhebber van de bas, heeft Mitchel weer een paar eerste klasse bassisten op dit album, waaronder Jaco Pastorius. Een machtig mooi album!! Warm? 'Ice Water' één van de geweldige albums, van een van de oppergoden van de 12 snarige gitaar, Leo Kottke, met op dit album ook een waanzinnig goede bassist, Bill Peterson. Dit album deed het in Nederland niet bijzonder goed, men vond, dat Kottke niet kon zingen, alsof een goede stem, een garantie op kwaliteit is, de praktijk bewijst veelal het tegendeel, zoals dit album. Mooie (country) folkrock, genieten maar! Folkrock? Neil Young & Crazy Horse met het tweede deel van het album 'Psychedelic Pill', hoe kan het anders, dan mooi zijn? Dat is het dus ook!  Nog een 'hippie' album van veel latere datum, Arab Strap met 'Monday on the Hug & Pint', prachtige ingetogen folkrock, psychedelisch, met zo af en toe frappant humoristische en kritische teksten, groots! Koel? De psychedelische elektronische muziek van Silicon Soul met 'pouti', dit keer geen dichtgemetselde muur van muziek, maar lichtvoetige synthesizerpop, met grappige en ook weer kritische teksten, geweldig!!! Tied veur Orbital en hun album 'The Altogether' (promocopy: 'VI'), psychedelisch? Natuurlijk en hoe, godsamme kicken! Tot slot zusters en broeders een aantal remixes van nummers van Kreidler, doorPyrolator, Robert Lippox, Lan en Erik >> MMM, vreemde experimentele, maar toch uiterst hypnotiserende muziek, gewaagd en groots!!!
Veel plezier verder en tot de volgende sessie, en uh, laat je niet meer foppen, zeker niet door religies, bazen en ideologieën!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten