Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 16 juli 2013

Muzikaal recept met de hoop dat politici als Leegte en Florijn, alle ellende voor hun kiezen krijgen, die een burger uit de onderlaag voor de kiezen krijgt, inclusief zware onbeschofte behandeling door de overheid

Jouw super geneeskrachtige recept voor deze dag, zorgvuldig samengesteld door blogdruïde en -dokter, P. Pisser. Met een aantal sessies, zie je de wereld gegarandeerd heel anders en zullen je wanhoop aangaande de huidige gang van zaken in de maatschappij, omslaan in een strijdbare, kritische houding, die van eventuele gelatenheid, vonken van energie zal maken. Doe er je voordeel mee, luister aandachtig alles af, maar geniet vooral, daar ontbreekt het nogal eens aan in de huidige consumptie en prestatiemaatschappij, waar het grootste deel van de mensheid niet om gevraagd heeft.

Het eerste onderdeel is cd 3 uit de box 'The Essential Album' van Nina Simone. Uiteraard een geweldig album, dat kan niet anders, als het om Simone gaat, wel een aantal slecht opgenomen live nummers, maar ach, dat mag de pret niet drukken, wat wel opvalt in deze opnames, is dat de timing van Simone niet altijd tip top was, maar dat wordt mooi gecamoufleerd door de band. Vervolgens het album 'It's Like Jazz' van Saskia Laroo, jezus mensen wat mooi, jazzfunk met een goeie rapper, purraktiek!!! De volgende snap ik niet helemaal, hoewel? The Talking Heads met Fear Of Music', ook hier ligt funk op de loer, ach 't zal wat, het is een echt klassiek album, dat nooit zal vervelen, genieten maar!! Eno was te horen op het album van The Headz, hier het album'Wrong Way Up', van Eno/Cale, waanzinnig mooie alternatieve muziek, met a capella zang en net als het vorige album een klassieker, die tot het eind der dagen (ha! ha! ha!) als een paal boven de middelmaat zal blijven staan, maar wat wil je met deze 2 geniale geluidstovenaars?! Overigens duidelijk te horen, dat de heren een eerbetoon aan Robert Palmer brengen met dit album. De heugste tied veur Little Axe met 'Champagne & Grits', geweldige space bluesfunkreggae van de gigant Skip McDonakd en zijn band, volmaakt!!! veel kritische teksten, al is het jammer, dat de tekst over vakbonden, (allang) niet meer van toepassing is op de Nederlandse situatie, hier zijn de vakbonden verlengstukken van de regering geworden, het laatste zetje die kant op gaf PvdA rollatorslet Klijnsma, die de FNV vleugellam maakte. Ben toch benieuwd wat Henk van der Kolk beloofd kreeg, om akkoord te gaan met het meer dan achterlijke akkoord, dat de nekslag gaf aan het laatste bolwerk van de vakbond, dat nog enigszins onafhankelijk was....... Totaal niet aansluitend, maar wel een energiezetpil voor je oren van formaat: Royal Bangs met 'Flux Outside', godvurredomme wat een album, jeeeeeeezus!! Tot slot het schitterende altijd psychedelische geluid van Moby met ' Last Night', een geweldig album, maar hoe kan het anders, genieten piepels en uh, veel plezier!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten