Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 24 juli 2013

Mona Keijzer en Steven van Eijck over psychische hulp

Gisteren kregen we het bericht, dat huisartsen zich zorgen maken, over de gestegen vraag naar psychische hulp, terwijl zij minder kunnen doorverwijzen.
Bij Rens de Jong van BNR, gistermorgen in het programma van slijmkwijl van Liempt, die met vakantie is, de voorzitter van de LHV, Steven van Eijck. Deze pleitte, in lijn met de klacht van de huisartsen, dat er betere (en meer) psychische hulp moet komen, al was hij het eens met aso-neoliberaal Rens de Jong, dat huisartsen best lichte depressies kunnen behandelen, ook bij kinderen...... Wie bepaalt wat lichte depressies zijn? De huisarts, die bij professionals vergeleken, een leek is op dat gebied? Nou de Jong zou het wel weten, hij liet duidelijk blijken, dat hij veel psychische klachten maar aanstellerij vindt. Laten we daarom met z'n allen hopen en bidden, dat deze enorme klootzak, tot het eind van z'n dagen met fikse psychische klachten te kampen krijgt, die door iedereen als aanstellerij worden weggezet, jezus wat een klootzak!

In GMN gistermorgen CDA leeghoofd Keijzer, die liet weten, dat ze zo blij is met het zorgakkoord, waar de patiënten en toekomstige patiënten, werden vertegenwoordigd door patiëntenorganisaties, die alles behalve de belangen van die patiënten behartigen. Zij liet eveneens weten, blij te zijn met het overhevelen van ziekenhuistaken naar de huisarts, ook met psychische hulp aan kinderen, door die huisartsen. Al maakt deze tyfustrut zich wel zorgen om het geld, dat daarvoor wordt bijgeleverd door de overheid...
Er moet 6 miljard bezuinigd worden en dat doet pijn, dat vindt ook het CDA, aldus dit Volendamse bovenlicht. Ja, Keijzer en voor wie doet dat het meeste pijn? De grote onderlaag in onze maatschappij, zoals gewoonlijk! (ook al onder voormalig CDA beleid).

Niets over alternatieve bezuinigingen, ook niet als vraag van de zwaar ondermaats presterende presentator Kurpershoek, terwijl daar pas echt winst te halen valt, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Welke? Bijvoorbeeld: -een fikse verlaging van medicijnprijzen, zonder te kijken naar andere landen, maar naar de veel te hoge prijs, waar farmaceuten 33 keer meer uitgeven aan marketing, dan aan ontwikkeling van medicijnen, moet de prijs minimaal gehalveerd worden, hetzelfde geldt voor medische apparatuur, waar de fabrikanten Philips en Siemens zelfs kapitalen aan steekpenningen uitgeven voor opdrachten, -Of de peperdure design-nieuwbouw van ziekenhuizen, een ziekenhuis moet functioneel zijn, daar hoort geen kolossaal, energieverslindend atrium bij, of een aparte architectuur, -De topinkomens in de zorg, niet alleen die van specialisten, maar ook die van het grote leger aan managers (die trouwens voor 98% totaal overbodig zijn), en dan zijn salarissen rond de 50, 60.000,-- per jaar hoog genoeg (weg met de belachelijke Balkenende-norm!)  -De zorgverzekeraars, die idem peperdure gebouwen als huisvesting hebben, idem topinkomens, en die godbetert hun vaste lasten vooral ten laste brengen van de zorgverzekeringen, daarnaast behalen ze grote winsten, iets dat niet zou kunnen, volgens de regels, enz. enz.

Keijzer wijst het zorgakkoord aan, als rechtvaardiging voor verdere bezuinigingen op de zorg, zie daarvoor mijn eerdere opmerking aangaande patiëntenverenigingen.
Volgens deze nitwit geeft het CDA duidelijk aan waar het voor staat, nou dat wisten we al, huppelkut, asociaal beleid en meer voor de welgestelden, niet veel anders, dan het huidige VVD/PvdA afbraakbeleid.
Tot slot zei deze palingkut, dat zij voor loonmatiging is, niet meer loon, maar minder.......... ha! ha! ha! ha! ha! Dat is 'demotie' domme trut, oftewel loonsverlaging en dat is iets heel anders dan loonmatiging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten