Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 25 juli 2013

Overlast door buren

De neoliberale huppelkut Aurangzeb, besteedde haar programma Lijn 1 vanmorgen aan buren overlast. Ze is al een paar dagen schor en in de uitzending vanmorgen stelde zij, dat dit door het mooie weer komt, overlast en ruzies....... Die burenoverlast bestaat niet alleen uit bbq walmen, overlast door harde muziek, maar ook overlast van krijsende kinderen (onlangs had ze het over kraken en liefelijk in de tuin zitten met dartelende kinderen om je heen.... daarover, dat kraken, later meer). De overlast bezorgers, worden door haar als tuig aangeduid, die je op straat zou moeten zetten...

Ook in de uitzending een woordvoerder van een woningbouwcorporatie, die veel mooie praatjes over de prachtrol van zijn corporatie te berde bracht Natuurlijk zei deze flapdrol niets over de veel te hoge huren, die zijn corporatie eist, voor huizen, die voor een groot deel, bijzonder slecht zijn geïsoleerd, een grote extra bron van stress voor huurders bij overlast. Wedden dat die stress voor een flink deel afneemt, als deze 'slachtoffers' een normale huur van pak 'm beet € 250,-- per maand betalen, een huur die overeenkomt met de echte waarde het huis en de buurt waarin zo'n huis staat. Met de verwoede pogingen van de politiek, banken en woningbouwcorporaties de huizenbubbel in stand te houden, worden de huren op een schunnige hoogte gebracht, m.a.w. de huurders mogen boeten voor de huizenbubbel en het tekort aan huizen, dat is veroorzaakt, door de sloopdrift van wethouders* en bouwmaffia, om op de lege plek veel te dure en meestal woningen van slechte kwaliteit, terug te bouwen, natuurlijk ook nog eens met een flinke vermindering van het aantal huizen, dat er voorheen stond.

*De wethouders rekenen goudprijzen voor de vrijgekomen grond. Zo durft schoft Norder in Den Haag, kavels te verkopen, op een voormalig terrein waar woonwagenbewoners woonden, een terrein omsloten door 2 industrieterreinen en een vierbaansweg. Norder had zich al rijk gerekend met de sluiting van het woonwagencentrum, daar trok de crisis een grote rode streep door, nu verkoopt hij de kavels (op 5 km. van het stadscentrum) voor € 400,-- per vierkante meter, met een minimale kavel van 120 vierkante meter, dus € 48.000,--!!!!! Een stukje grond voor meer dan een ton in oude guldens!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten