Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 24 juli 2013

Muzikaal recept voor professionele psychische hulp en een boycot van McDonald's

Hier je portie uiterst geneeskrachtige muziek, uit blogdokter Pisser's persoonlijke muzikale puinmand. Recepten, die mits goed gevolgd, je veel plezier en een heel losse houding voor het dagelijks leven bezorgen, niet onverantwoord, maar juist uiterst verantwoordelijk en kritisch. Doe er je voordeel mee en zegt het voort.

De dokter was vandaag uiterst zonnig gekleed, in hippie papegaaien uitdossing, inclusief veer en blauw gekleurde smalle zonnebril, en het nummer 'Hang 'm High' van Booker T & the MG's, keihard spelend, op zijn achterop de fiets gemonteerd pijporgel, tot groot verdriet van mede weggebruikers en plezier van passerende kinderen. Kortom dat beloofd veel moois op deze toch nog hete dag.

Voorgerecht deze dag: Tim Buckley en 'Lorca', god mensen wat is dit mooi, folkjazz met uiterst psychedelische inslag, prachtig!!!  De stem van Buckley is ongeëvenaard, jezus wat een bereik en wat een bijzondere stem, had deze geweldige, veel te vroeg overleden zanger componist, groots! Dit album is een ode aan de grote Spaanse dichter, dramaturg, schrijver Frederico Garcia Lorca, als je de kans hebt lees dan een keer zijn gedichten, of beter nog, z'n complete werk. Lorca werd door de Franco fascisten op 19 augustus 1936 vermoord...
Warm weer, tijd voor Janis Joplin, de kleine mooie vrouw, met een stem als een kerkklok en een idem groot bereik, die op het podium stond te stampen met haar pumps, om haar vocalen nog eens extra te benadrukken. Nu het album 'Cheap Thrills' van Big Brother & The Holding Company, waanzinnig mooi, met een van de geweldigste vertolkingen van 'Summertime'. Een nummer dat Joplin en Big Brother ook op het Montery Pop Festival speelden, zien als je de kans krijgt! Zweterige muziek? Wat dacht je van Little Feat met 'Feats Don't Fail Me Now', geweldig album met alweer een heel bijzondere stem, die van Lowell George, net als de eerste 2 vocalisten van dit recept, overleden op een veel te vroege leeftijd. Nog een heel bijzondere stem: Grace Slick en Jefferson Airplane met het album 'Surrealistic Pillow', waarop o.a. het prachtige 'Somebody To Love' (ja graag), '3/5 of a Mile in 10 Seconds' en'White Rabbit', jezus mensen een echte klassieker, genieten en wat een stem hè? Zag Slick onlangs op Canvas, oud, maar nog steeds een prachtige vrouw. De dr. Is op dreef vandaag: Curved Air met 'Phantasmagoria', een prachtig hippie album uit het begin van de 70er jaren, folkrock met een flinke dosis psychedelica, net als Jefferson Airplane, fantatigrandiosio!! Met een grote stap naar wat meer hedendaagse psychedelica, hoewel? Toch alweer 19 jaar oud, het album 'True Born African Dub' van Mad Professor, dubreggae van het allerhoogste niveau, hoewel je ook dub-soca vindt op dit album, geprachtweldig! De dr. doet er voor het hoofdgerecht nog een schepje bovenop, met de geniale hippieband Shpongle en hun waanzinnig mooie album 'Tales of the In-expressible', machtige psychedelica mensen, wat een band, geniaal mooie muziek!
Dit was tevens weer het slot voor vandaag, tot de volgende sessie.
Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten