Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 20 maart 2014

Muzikaal recept voor het eindelijk aanpakken van de PVV fascisten en hun volksmenner, de valswitte aarsmade Wilders

Het jaar door met de uiterst geneeskrachtige recepten van blogdokter en -druïde P. Pisser. Door weer en wind, door verkiezingsleugens en volksverlakkerij, het maakt niet uit of je daardoor geërgerd, boos, of depressief bent, met de recepten van de dokter voel je je al snel een heel stuk beter. Bovendien wijst dr. P je de weg, hoe deze gevoelens om te vormen in actie. Actie tegen het huidige, totaal uit de hand gelopen, 'vrijemarktkapitalisme', dat lak heeft aan mensenrechten (al doet men net, of dat niet zo is, zie bijvoorbeeld de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden, geen westerse regering, die daar iets aan wenst te doen). Actie tegen de topgraaiers die spelen met de gezondheid van de mens, die er niet voor terugdeinzen om werknemers als slaven te behandelen (ook Nederlandse bedrijven in binnen- en buitenland), die dieren misbruiken op een ongekende, uiterst barbaarse manier, die de aarde in snel tempo naar god helpen, enz enz........
Maar de recepten zijn toch vooral echt lekker om te beluisteren, zo hard mogelijk en de bas zo hoog mogelijk, zonder overlast te veroorzaken, ook niet aan je gehoor!

Vandaag start dr. P met het album 'Louisiana & New Orleans' uit de 10 delige box 'Blue Guitars' van Chris Rea. De regelmatige gebruiker van deze recepten weet, dat ik nogal bedenkingen heb bij de muziek van Rea. Toch is dit zeker niet het slechtste album uit de box, die neemt de dr. niet op, hij heeft net als ik een pesthekel aan (blues)ballades (zeker van Rea), kortom een goed gespeeld album, met weinig ziel.... Lekker om je hersenen te ontdoen van de dagelijkse vervuiling. Wel uiterst vervelend op dit album, de elektrische tikken, alsof er krassen op de plaat zitten, origineel en leuk hè....? Door met echte dixiebluesfunkrock van Little Feat en 'Dixie Chicken' (is die Rude Mood nou een neonazi?), schitterende psychedelica!!! Psychedelisch? Blues? Wat dacht je van Little Axe en 'Champagne & Grits' (aan de rechterkant van de YouTube pagina, vindt je een groot deel van dit album), één van de grootse albums van Skip McDonald en zijn band (luister naar de teksten), genieten mensen!!! Nog zo een, terug naar new Orleans en Dr. John met 'Locked Down', een geniaal mooi album van onze oude dokter in de psychedelica!!!! Wel psychedelica en blues, maar met een enorm heftige blues interpretatie: The Blues Explosion en 'Orange' (en dat heeft niets met de gore betekenis te maken, die deze kleur hier heeft gekregen!), één grote bak energie en lol van Jon Spencer en z'n maten!!! Nu verlaat dr. P het 'bluespad' (hoewel?) met Fat Boy Slim en 'Better Living Through Chemistry' (gelul trouwens, 'maar goed'), een groots album, maar hoe kan het anders, onder deze naam!!! Als laatste ingrediënt, van deze explosieve mix, Crystal Castles en het album 'III', uiterst vervreemdende psychedelische elektro, schitterend!!!
Tot de volgende sessie en veel plezier!

BRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten