Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 22 maart 2014

Nanodeeltjes ongevaarlijk........... Of hoe lieg je de consument voor!

Annemarie van Wezel, onderzoeker waterkwaliteit en gezondheid bij KWR Watercycle Research Institute en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, sprak bij BNR Duurzaam (de herhaling vanmorgen na 10.30 u.). Volgens van Wezel vormen nano-deeltjes in bijvoorbeeld eten, geen gevaar voor de volksgezondheid, hoe ze dat weet mag joost weten, maar ze is hoogleraar, dus........ Daar zal toch eerst een meerjarenonderzoek naar gedaan moeten worden en dat is er vooralsnog niet!!!

Voorts kwam van Wezel met 'het goede nieuws', dat men nu van meet af aan, kijkt wat de gevolgen van die nano-deeltjes zijn voor de volksgezondheid en het milieu. Welnu, de gezondheid heb ik al vermeld, en gezien de tijd, dat men met nano-deeltjes werkt, kan er geen sprake zijn van een serieus meerjarenonderzoek. Voor het milieu meldt van Wezel, dat die nano-deeltjes goed zijn te filteren uit bijvoorbeeld rioolwater.......... Niets over de verontruste onderzoeken, die aantonen, dat die nano-deeltjes al in grote hoeveelheden terug te vinden zijn in het milieu....... Van Wezel noemde nog even Zwitserland, dat als één van de weinige landen, nu al nano-deeltjes uit het rioolwater zuivert, daarvoor betalen de Zwitsers wel een hogere prijs voor hun water......... 'Leuk ook', die laatste toevoeging, de industrie zorgt, dat de consumenten die tyfuszooi in hun lichaam krijgen, en voor de reinigingskosten mag diezelfde consument opdraaien....... De wereld op z'n kop!!!

BNR Duurzaam is net als Duurzaam Bedrijfsleven*, een orgaan, dat o.a. de luisteraar met leugens moet overtuigen, hoe goed het bedrijfsleen bezig is, op het gebied van duurzaamheid.........

*Zie: 'Smog komt in Nederland niet voor.......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten