Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 31 maart 2014

National Security Summit 'nog niet afgelopen', of de kerncentrales in Doel en Tihange zijn alweer stil gelegd

Op 9 maart besteedde Nieuwsuur er nog aandacht aan, de Belgische kerncentrales, die waren stilgelegd, na de vondst van haarscheurtjes in het reactorvat, zouden in april weer worden opgestart. Maar intussen is bekend geworden, dat er weer duizenden haarscheurtjes in de reactorwanden zijn gevonden.....
De kerncentrale van Borssele heeft eenzelfde reactorvat, als de reactorvaten in Doel en Tihange, deze komen van de allang failliet gegane Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). Toch concludeerde men in Nederland, dat de reactorwand grondig inspecteren overbodig was, men deed een paar steekproeven en concludeerde toen, dat er niets aan de hand was. Het wachten is op een verruiming van de regels, waardoor dit soort scheurtjes, geen reden kunnen zijn, om de centrale stil te leggen........ We hebben immers toch schijt aan de gezondheid van de bewoners rond die centrales en rond is dan wel behoorlijk 'breed rond', dat hebben we gezien bij de rampen in Tsjernobyl en Fukushima........... Er is grote vooruitgang geboekt, als het gaat om de veiligheid van nucleair materiaal, was vorige week de conclusie van VVD premierkleuter Rutte en VS slang Obama, na de Nuclear Security Summit (NSS)...................


Hieronder een geruststellend praatje van uw overheid, aangaande de centrales van Doel en Tihange, net over de Nederlandse grens:

Leveren de Belgische kerncentrales in Doel en Tihange gevaar op voor Nederland?

Volgens het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC, de Belgische nucleaire toezichthouder) zijn de kerncentrales Doel 3 en Tihange 2 veilig. Vanaf begin juni 2013 zijn beide centrales weer in bedrijf. In de zomer van 2012 waren afwijkingen gevonden in de reactorvaten.

Kerncentrale Doel 3 en Tihange 2: haarscheurtjes

Tijdens gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden aan de kerncentrales Doel 3 en Tihange 2 in augustus 2012 zijn er afwijkingen gevonden in de dichtheid van de stalen wanden van de reactorvaten. Bovendien lekte een van de reactoren in Tihange radioactief besmet water. In Doel staan 4 kerncentrales bij elkaar op een plek bij de haven van Antwerpen. In Tihange staan 3 kerncentrales bij elkaar op een plek aan de rivier de Maas. Na deze bevindingen werden de centrales stilgelegd.

Onderzoek naar afwijkingen

Electrabel, de eignaar van de kerncentrales, heeft van augustus 2012 tot en met mei 2013 onderzoeken uitgevoerd. In de onderzoeken is gekeken naar de gevonden afwijkingen en de gevolgen voor de veiligheid.
Vervolgens zijn deze onderzoeken door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) beoordeeld. Het FANC is tot de conclusie gekomen dat de gevonden afwijkingen geen invloed hebben op de veiligheid van de kerncentrale. Daarom mochten de kerncentrales weer opstarten. Wel heeft het FANC wel een aantal extra verplichtingen aan Elektrabel opgelegd. Bijvoorbeeld bijhouden hoe de afwijkingen zich gedragen in de tijd.

Kerncentrale Tihange 1: lekkage

Een van de kernreactoren in Tihange, ten zuiden van Luik, heeft te kampen met lekkage. Het lek in reactor Tihange 1 bevindt zich in een bassin voor de opslag van splijtstofstaven. Dit bassin heeft een dubbele wand, het lek zit in de binnenste wand. Het radioactief besmette water dat weglekt, wordt binnen de installatie zelf opgevangen. Het komt dus niet in het milieu. Het lek vormt volgens de FANC geen bedreiging voor mens, dier en milieu.

Maatregelen Nederlandse overheid

Er is geen sprake van risico’s voor mens en milieu. Daarom dringt Nederland bij de Belgische overheid niet aan op sluiting van de kernreactoren in Tihange of Doel. De Nederlandse en Belgische overheid wisselen regelmatig informatie uit over de veiligheid van de kerncentrales. Ook overlegt de landelijke overheid geregeld met de veiligheidsregio in de grensstreek over samenwerking bij calamiteiten. Verder controleert Nederland voortdurend de kwaliteit van het Maaswater op radioactiviteit. Tot nu toe zijn hiervan geen sporen gevonden.
HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA!

Hier nog een mooie foto van een totaal-idioot (excuus, maar het is een mooi germanisme!), die vissen staat te martelen naast de vervloekte, stokoude centrale in Borssele. Helaas mensen, op 27 januari 2016 zag ik dat deze foto niet meer bestaat, deze is ook van de site van EZ verdwenen, vandaar deze vervanging:

                  Afbeeldingsresultaat voor foto's kerncentrale borssele


Zie in dit kader ook, het bericht over de slotverklaringen van de Nuclear Security Summit, waar men stelde zoveel vooruitgang te hebben geboekt........ ha! ha! ha! ha! ha!
En dan dit nieuws, een paar dagen na de NSS..........

Zie ook het bericht aangaande subsidies voor energieopwekking, zoals die voor kolen- en kernenergie: 'Rutte stelde dat het afgelopen moet zijn, met subsidies voor kolencentrales........'

En: 'Schultz van Haegen verklaart kerncentrale Doel veilig...... ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

En: 'Turkenburg: centrale Tihange is volkomen veilig........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten