Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 juni 2014

CPB, de cijfergoochelaar, blijft ondanks alle negatieve berekeningen van deskundigen, positief over onze economie....... ha! ha! ha! ha!

Het CPB liet gisteren weten, dat het vasthoud aan de eerdere, door dit instituut becijferde groei van de economie. Dat betekent dit jaar een groei van 0,75% en volgend jaar een economische groei van 1,25%..... Dit terwijl echte deskundigen een aanhoudende crisis zien voor dit jaar en volgend jaar. Verder voorspelt het CPB een koopkrachtstijging van 1,5%....... ha! ha! ha! ha! ha! De meeste huurders krijgen net als vorig jaar, per 1 juli a.s. een huurverhoging van minimaal 4%, hoe die groep dan aan een koopkrachtstijging van 1,5% zou moeten komen, is mij een raadsel. Waarschijnlijk rekent het CPB erop, dat de inkomens van € 60.000,-- en meer per jaar, er een procent of 20 op vooruit gaan, al is het de vraag of dat het gemiddelde naar 1,5% zou kunnen tillen........ Loonsverhogingen voor groepen in de onderlaag, zijn amper te verwachten, laat staan voor de grote groep die werkloos is geworden door het wanbeleid van Rutte 1 en 2, of degenen die al door de zwaar disfunctionerende kabinetten Balkenende in de bijstand zaten en zitten.........

Het CPB dekte zich wel in: de zaken moeten niet verder uit de klauw lopen, zoals in Oekraïne, of Irak.... Conflicten die al voor een stijging van de olieprijs hebben gezorgd!

Moet u nagaan, ik heb het niet eens over de economische krimp gehad, die het eerste kwartaal van dit jaar optrad, een krimp van 1,4%, deze krimp moet ook nog eens goed gemaakt worden, naast verhogingen als de door mij genoemde huurverhoging!!!!
Je snapt werkelijk niet, waar het CPB de cijfers vandaan haalt, ongelofelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten