Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 18 juni 2014

Goede doelen, het 'gaat goed' met de inkomens van de betreffende directeuren..........

Vanmorgen op BNR de directeur van de VFI, de belangenorganisatie van goede doelen, Jan Jaap de Graeff, de voormalig directeur van Natuurmonumenten. Dit n.a.v. de stijging in donaties, die in 2013 was te zien: 10% meer, dan in 2012. Over de eerdere kritiek op de goede doelen organisaties, zoals die op de waanzinnige inkomens van de top in die organisaties, stelde de Graeff, dat het goed gaat met de verantwoording over de ingezamelde gelden door die organisaties, ook de inkomens van de directeuren, zijn nu op orde...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, als je vindt dat er aan zo'n erebaan een inkomen van zo'n anderhalve ton moet hangen, is het helemaal 'in orde..........' Natuurlijk is dat veel te veel en dat is nog maar één zaak, die uit uw giften wordt betaald, ook als u als een betrokken bijstandsgerechtigde geld geeft aan een 'goed doel', maar eigenlijk geen cent kan missen........ Dan heb je nog het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving), dat met haar keurmerk aangeeft, dat uw gift in goede handen is, ook dit bureau wordt uit uw giften betaald, dat zal ook voor de VFI van toepassing zijn. Dan nog de organisatiekosten van deze poenmachines, de Graeff vertelde, dat Natuurmonumenten daar maar liefst 15% van de giften voor gebruikt..........

Volgens de Graeff zijn er tegenwoordig welgestelde ouders, die hun uit de band springende kinderen, zo min mogelijk willen nalaten en daarom hun erfenis aan goede doelen schenken...... ha! ha! ha! ha! Nou dan belanden ze wel van de regen in de drup!!!

Kortom u zou pas geld aan een goed doel moeten geven, als de organisatie niet meer dan 5% gebruikt voor de organisatie en de directeur niet meer dan € 50.000,-- per jaar verdient, me dunkt een heel fatsoenlijk inkomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten