Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 16 juni 2014

Inkomenskloof? Hoe kom je erbij......?!

Afgelopen zaterdag was 'journalist, politicoloog en schrijver van neoliberale geschriften, Gerhard Hormann te gast in de Kots Nieuwsshow. Hier legde de plork even uit, dat er geen inkomenskloof is, hoe kom je erbij?! Zelfs het verschil in vermogen is maar heel klein, als je de 5% rijkste Nederlanders niet meerekent, aldus zijne kwaadaardigheid.... Volgens Hormann behoort 85% van de Nederlanders tot de middenstand, die verdient tot € 150.000,-- per jaar, dus het aantal echte welgestelden is maar een klein aantal mensen, aldus deze hufter, die stelde dat 10% van de Nederlanders in armoede leeft. Waar Hormann dat laatste cijfer vandaan haalt, weet ik niet, maar al in januari 2013, waren er meer dan 3 miljoen mensen, die op of onder de armoedegrens leefden en zoals u weet, is dat aantal alleen maar gestegen.

Huizenbezit is ook vermogen aldus Hormann, dat zal wel, als de huizenprijs eindelijk eens genormeerd zou worden, blijft daar het echte vermogen wel achter, maar velen zullen bij een normale markt, de prijs van hun huis flink zien duikelen, zelfs het IMF erkende dat vorige week nog eens.... Volgens Hormann komt het allemaal op 'kinnesinne' neer, dus ordinaire jaloezie..... De huurders zullen uit jaloezie en wraakgevoelens (al noemde hij dat laatste niet, z'n woorden waren duidelijk) staan te juichen als huizen belast zullen worden. Hé Hormann, veel huurders betalen al net zoveel als huizenbezitters, alleen zonder teruggaaf via de hypotheekrenteaftrek, hun huizen worden opgeschaald naar het belachelijk hoge prijsniveau van de huizen van voor de 'crisisstart' in 2008, terwijl daar 0,0 rechten tegenover staan, sterker nog, zelfs de wet wordt straks nog aangepast, zodat mensen, na verloop van tijd verplicht kunnen worden te verhuizen......... Dit alles om koste wat kost de huizenbubbel in stand te houden, iets dat volgens hetzelfde genoemde IMF bericht, niet vol te houden is!!!

Geen inkomensongelijkheid, als je ziet dat mensen het zich kunnen veroorloven om meer
dan € 900,-- maandelijks te betalen voor een auto en dat daar zelfs met grote regelmaat op de landelijke zenders reclame voor wordt gemaakt, weet je precies hoe groot de inkomensongelijkheid is: GIGANTISCH!!! Een groot deel van de Nederlanders kan niet eens € 500,-- per maand betalen voor een dak boven hun hoofd, enorme klaplul!!! En dat zijn er 'wat' meer dan de eerder genoemde 3 miljoen, die op of onder de armoedegrens leven...... Of wat dacht je van de misdadige Nederlandse zwartspaarders, die in de hoogtijdagen, de Nederlandse staat, dus een ieder, benadeelden voor 20 miljard euro op jaarbasis..... Hou toch op!!
Jaloers? Volkomen terechte onrechtvaardigheidsgevoelens uiten, zal je bedoelen, gore hufter!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten