Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 16 juni 2014

Elfduizend zorgmedewerkers is ontslag aangezegd........

De directeur van werkgeversorganisatie ActiZ, Aad Koster, liet afgelopen weekeinde weten, dat 11.000 werknemers in de zorg ontslag is aangezegd. Volgens Koster gaat het om werknemers in de thuiszorg en in verzorgingstehuizen en waar zo'n tehuis wordt gesloten, verdwijnen bijvoorbeeld ook de functies als kok en tuinman. Volgend jaar zou het al om 55.000 werknemers gaan, die hun baan verliezen....... Wat Koster er niet bij noemde, is dat de tijdelijke contracten al niet verlengd zijn en worden, u weet wel de 'flexwerkers' waar Rutte 2 het halleluja over hebben uitgeroepen. Zo ziet u maar, wat de waarde is van 'flexwerkers' voor werkgevers: zo kort mogelijk gebruiken en dan de straat op schoppen!!!
Lilian Marijnissen van Abvakabo liet weten, dat mede door die flexwerkers, het totaal aantal ontslagen zal oplopen naar de 100.000!!!
Nog een 'leuk' detail: terwijl de bezuinigingen in 2015 ingaan, staan er, zoals u hiervoor kon lezen, nu al een groot aantal van deze werknemers op straat!!!!

Benieuwd wat er met het geld gebeurd, dat de organisaties dit jaar met deze ontslagen besparen?
Een procentje of 9 salarisverhoging, of een dikke vette bonus bij ontslag, voor de top van deze zorginstellingen.......?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten