Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 11 juni 2014

Hans Jaap Melissen, ISIS en Mosul, plus een berg gezwets van deze 'oorlogsvrslaggever'

Vanmiddag was Hans Jaap Melissen te gast bij Radio1, hij sprak hier over deze 'kalifaat zoekende' islamradicalen ISIS, die gisteren de Noord-Iraakse stad Mosul veroverden, daar vandaag de stad Baiji aan toevoegden en intussen al een fiks deel van Noord-Irak bezet houden. Niet dat Melissen, meer weet, dan de informatie zoekende burgers, maar ja, als je deze over een enorme kamelendrol getilde zak aankondigt als oorlogsverslaggever, trek je meer luisteraars. Zelf was hij eerder embedded bij een radicale, uiterst gewelddadige 'verzetsgroep' in Syrië, die hij afschilderde als heldhaftige strijders voor een goede zaak. Intussen heeft hij zich al maanden geleden teruggetrokken uit Syrië, daar meneer het te gevaarlijk vond, iets waar hij alleen al, minstens vijf radioreportages aan wijdde..... En verdomd, zelfs vandaag begon deze waardeloze verslaggever weer over het grote gevaar dat hij zou lopen..... Wel vertelde hij, dat hij een paar maanden geleden in het bewuste Iraakse gebied was.... Voor wat deze verklaring waard is, wel te verstaan!

Wat had Melissen te vertellen? Niets, dat de oplettende radioluisteraar, die ook de BBC W.S. en Al Jazeera berichtgeving volgt, nog niet wist, Melissen zat dan ook, af en toe flink stumperend (waarmee hij zijn papegaaien bevestigde), te herhalen, wat echte oorlogsverslaggevers en andere (echte) deskundigen vandaag al meldden, over de situatie in Noord-Irak en over ISIS.

Gelukkig kent Nederland nog wel goede verslaggevers in dat gebied: Arnold Karskens en Sander van Hoorn, de laatste afficheert zich niet eens als oorlogsverslaggever, ondanks dat levert hij 100% betere verslagen over bijvoorbeeld de situatie in Syrië, dan Melissen en de andere minkukel Eikelboom samen weten te produceren...........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten