Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 7 juni 2014

Van Ojik vindt Rutte 2 een waardeloos kabinet, maar houdt het zelf in het zadel........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!

GroenLinks 'fat' en oud-yup van Ojik, was vanmiddag te gast bij Kots Kamerbreed. Na een groot deel van 'From Our Own Correspondent', van BBC World Service te hebben geluisterd, schakelde ik over naar Radio1. En verdomd, je hoeft van Ojik maar even te horen lullen en de haren stijgen je te berge!
Van Ojik heeft in zaaltjes door het hele land, het asociaal leenstelsel, als 'goed' uitgelegd, ook aan kritische studenten...... Bijna jubelend durfde van O. te vertellen, dat hij 'er wat' voor teruggekregen heeft (voor de steun aan dit uiterst asociale stelsel), wat dan zult u zich afvragen, welnu: voor de arme studenten (dus van arme ouders) heeft van Ojik een extra toelage van € 120,-- per maand losgepeuterd. Daar moeten ze natuurlijk wel eerst een hele papierwinkel voor doorwerken, maar als ze ervoor in aanmerking komen, voor die maandelijkse 120 euro, hoeft de student maar 20,-- euro per maand terug te betalen. Bovenop het bedrag dat deze studenten straks af moeten lossen, een bedrag dat nu al rond de € 15.000,-- ligt, dat vertelde van Ojik er wijselijk niet bij, met dit asociale leenstelsel zal de schuld uiteindelijk oplopen naar minimaal het dubbele..... Het is duidelijk dat van Ojik niet weet wat armoede is en dat kinderen uit die gezinnen een trauma oplopen, door al het gedoe dat daar bij komt kijken, alleen al, dat ze zich geen zaken kunnen veroorloven, die voor de meeste kinderen, de normaalste zaak van de wereld zijn....... Die kinderen kijken wel 10 keer uit, voordat ze zich zo'n gigantische schuld op de nek halen, ze hebben meestal alle ellende rond schulden, uit en te na meegemaakt. Deze garanties waar van Ojik het over had, zijn voor deze studenten totaal geen garantie, immers over 2 jaar kunnen die alweer afgeschoten worden, want als er iets duidelijk is geworden de afgelopen 15 jaar, is dat regeringen totaal onbetrouwbaar zijn, wat betreft wet en regelgeving, meer nog dan voorheen.....

Het levert maar liefst 1 miljard op, deze bezuiniging, want dat is het asociale leenstelsel in feite, daar is van Ojik ook uiterst trots op..... Deze 1 miljard gaat volgens van Ojik gebruikt worden voor verbetering van het onderwijs. Hé van Ojik, jij was vast niet voor de vliegende ramp, die JSF wordt genoemd, jij weet dondersgoed hoe groot het bedrag is, dat aan dit onding wordt uitgegeven, miljarden die een diepe, donkere put in worden gesodemieterd!! Sterker nog, als de Rabobank worden dreigt om te vallen, heeft het kabinet morgenavond 30 miljard om de bank op de been te houden....... En dan vindt jij het sociaal dat studenten nog verder worden uitgekleed? Zak!

Tot slot liet van Ojik weten, dat hij grote twijfels heeft over het beleid van Rutte 2, zijn woorden hierover horend, kan je niet anders concluderen, dan dat hij het een waardeloos kabinet vindt........ Een waardeloos kabinet, dat o.a. door zijn handelen inzake het asociaal leenstelsel, in het zadel wordt gehouden!!!! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Zie ook: 'Bas Eickhout volkomen voor het asociaal leenstelsel!'
        En: 'Robbert Dijkgraaf zwaar geïnfecteerd met het neoliberale VS-virus.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten