Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 1 december 2014

Groeneweg van Perfotec heeft duurzaam plastic ontwikkeld voor groente..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Hoorde gisteravond, een deel van BNR's 'Eyeopeners', een programma over innovaties, gepresenteerd door de neoliberale feeks Marijke Roskam. In deze aflevering o.a. Bas Groeneweg te gast, de directeur van 'Perfotec....' ha! ha! ha! ha! ha! ha! Wie verzint zo'n naam? Klinkt lekker betrouwbaar..... ha! ha! ha! ha! ha! Er schijnt, door supermarkten, veel in plastic geperste groente weggegooid te worden, dat komt doordat dit plastic ervoor zorgt, dat de groente snel bederft........ Al kan Groeneweg niet zeggen, of er in de Nederlandse supermarkten veel wordt weggegooid, daar dit niet wordt bijgehouden, maar de schattingen zijn hoog, zo stelde plastickoning Groeneweg......... Perfotec heeft nu plastic 'uitgevonden' met gaatjes erin, dan blijft de groente veel langer goed...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Wat dacht je ervan, om groente helemaal niet in plastic te verpakken????!!!!!!*

Het presentatie monster vroeg of dit plastic met gaatjes ook duurzaam is, nou u snapt 't antwoord al: ja hoor! Dit plastic uitrollen over de wereld, Perfotec maakt volgens mij ook verpakkingsmachines voor het buitenland, komt in aanmerking voor de EU milieu 'award' (prijs, maar Engels klinkt altijd héééél interessant!) en zit intussen al bij de laatste drie genomineerden..... ha! ha! ha! ha! ha! Olie gebruiken om plastic te maken, dat op zich al slecht is voor groente/fruit en dat vervolgens duurzaam noemen.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Groeneweg stelt dat Perfotec ook de groente en  fruit in zeecontainers behoedt voor teveel vocht ophoping. Blijft de vraag, of de producten in zo'n container dan ook apart in plastic zijn verpakt, immers het in plastic verpakken van groenten en fruit, zorgt op zich al voor het vrijkomen van vocht (binnen de verpakking) en daarmee op snel bederf....... Met andere woorden, ik kan me voorstellen, dat er in gekoelde zeecontainers aardig wat vocht vrijkomt, dat vocht wegvangen is een goede zaak, maar daarbij alle groente en fruit extra in plastic verpakken, lijkt me op z'n zachtst gezegd contraproductief....

Vandaag las ik op de site van Care2, dat plastic in de oceanen voor extreem grote diersterfte zorgt..... Daarover later meer.

* Trouwens daarover gesproken: als u groente koopt, dat verpakt zit in plastic, kunt u dat het best eraf halen, voordat u de groente in de koelkast stopt, zo houdt u de groente langer goed. Bewaar broccoli nooit in de buurt van andere groente of fruit, dat zorgt voor bederf, doordat broccoli warmte blijft uitstralen, het best kan je broccoli goed spoelen, klein snijden en in een bewaardoos stoppen (de stronk kan u voor een groot deel in soep verwerken) en deze gewoon in de koelkast, niet in de groentela! Champignons en andere paddenstoelen kan je het best in een papieren zak bewaren, nooit in de plastic dozen bewaren, waarin de supermarkten het verkopen. In papier houd je je champignons, tot een week goed in de koelkast en zorg daarnaast dat er niets tegen de paddenstoelen aangedrukt zit! Sinaasappels en appels kan u het best in de koelkast bewaren, als u er langer dan 5 dagen mee wilt doen, je kan ze wekenlang goed houden in de koelkast!! Tot slot: een fruitschaal, is een uiterst domme vinding, het staat misschien leuk, maar zorgt ervoor dat het fruit erop snel bederft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten