Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 8 december 2014

Theo Weterings, burgemeester van Haarlemmermeer: de agenten gingen ook vorig jaar overlast van vuurwerk tegen voor 18.00 u....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Theo Weterings, de burgemeester van Haarlemmermeer, die ook voorzitter van de VNG Vuurwerk brigade is, althans hij is voorzitter van de commissie Bestuur en Veiligheid van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), was gistermiddag in het Radio1 nieuws van 12.00 u te horen. Aan de orde de nieuwe regel, die dit jaar op oudejaarsdag ingaat, geen vuurwerk voor 18.00 u......... ha! ha! ha! ha! ha! Het is deze man waarschijnlijk niet opgevallen, maar in veel wijken van grote steden, is het drie dagen voor oud en nieuw zo'n pokke herrie op straat, als was het oorlog..... Maar door met het verhaal: de burgemeester werd gevraagd, hoe e.e.a. uitgevoerd gaat worden. Dus met hetzelfde aantal agenten, of wordt er een nieuw blik opengetrokken? Nou u snapt 't lezer, natuurlijk moeten daar nieuwe agenten bij*, dus de overheid moet de beurs trekken, al stelde Weterings wel, dat ook in voorgaande jaren, agenten op oudejaarsdag vuurwerk overlast aanpakten...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hoe dan, met een speciale app, die kijkt of een knal nog binnen de normen valt....????? ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Er is maar één oplossing tegen de gigantische overlast en de enorme lucht- en verdere zware milieuvervuiling** , die het grootschalig afsteken van vuurwerk veroorzaakt, dat is natuurlijk geheel verbieden!!! Laat maar op bepaalde plekken, professionale pyromenen die rotzooi afsteken! Maar helaas dat gebeurt niet beste lezer, nee, nog ver voor uw gezondheid, komen de ondernemers en de opbrengsten voor de schatkist........

*Begrijp me wel: natuurlijk moeten er, zolang het belachelijke vuurwerk afsteken legaal blijft, veel meer agenten op straat.

** Zelfs stoffen als strontium komen vrij, bij dit achterlijk gedoe, om over de grote hoeveelheden, uiterst gevaarlijk (ultra)fijnstof nog maar te zwijgen....

Voor meer berichten over dit belachelijke gedoe (waarbij in één nacht meer rotzooi vrijkomt, dan de hele uitstoot van de hoogovens van Tata Steel in IJmuiden, in een jaar tijd produceren), klik op 'vuurwerk' onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten