Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 20 december 2011

Blok en ABN Amro

De nosferatu van de VVD, het leeghoofd Blok, was zondag te gast in Buitenhof. Weer het praatje, dat wij de EU nodig hebben, omdat wij geld verdienen aan Europa en anders dreigen failliet te gaan. Ik zou dat wel eens willen zien, Nederland ligt heel strategisch in Europa, vooral de Rotterdamse haven is daar debet aan, de stromen goederen die daar binnen komen, gaan voor het overgrote deel vandaar naar andere EU landen. Deze stroom door anderen op laten vangen, zal nog in geen 10 jaar tijd lukken. Bovendien zijn wij bijzonder goed in dienstverlening, ook dat is een flink exportproduct. Om over de gore intensieve 'martel' veehouderij nog maar te zwijgen, wij zijn derde vleesexporteur in de wereld (goed hè......)
Het is als met de praatjes van 'topmanagers en directeuren' van een aantal jaar geleden, als wij ze niet belachelijk veel geld gaven aangevuld met schandalig hoge bonussen, zouden ze naar het buitenland gaan, dat klonk toen als: "en zal Nederland failliet gaan". Wij zijn inderdaad een aardig stuk opgeschoten richting faillissement, maar wel met diezelfde achterlijk duur betaalde hufters. Het laatste jaar is het wat rustiger, wat dat soort gelul betreft. ABN Amro (staatsbank) maakte vandaag bekend, dat men nieuwe regels voor bonussen heeft opgesteld, zodat de 'perverse prikkel' verdwijnt. Dat is toch godverdomme niet te geloven, het tuig ontvangt al een achterlijk en veel te hoog salaris, is dat niet genoeg, om als normaal mens je werk gewoon goed te doen? (zelfs een salaris van rond de
€ 80.000,-- per jaar zou al voldoende moeten zijn om je uiterste best te doen in het werk dat je doet).

Terug naar Blok: deze hufter stelt eigenlijk de vakbonden, arbeiders en andere werknemers, verantwoordelijk voor de huidige crisis (hoe 't in z'n achterlijke kop opkomt, vraag je je af). Dus sociale hervormingen, daar bedoelt deze lul mee: weg met de vakbonden, geen rechten meer voor werknemers, verlaging van inkomens, nog lagere belastingen voor de bedrijven en het totaal uitkleden van de uitkeringen (zie ook mijn bericht over Jesse Klaver vandaag). Hetzelfde doet Blok met de Zuid Europese schuldenlanden, terwijl de leiders (o.a. partijgenoten van Blok in het EU parlement), die het verkloot hebben in Griekenland, Italië en Spanje, vervangen zijn door ex-topmanagers van Goldman Sachs, de grote inspirator van de huidige crisis (zie Brandpunt van 11 december jl.), wijst Blok met z'n vieze vingers naar de gewone man aldaar. Wat ook bijna niemand weet, is dat veel banken in Zuid Europa in handen zijn van banken uit het Noorden. De VVD nosferatu is goed in het afleiden van de aandacht voor de echte schuldigen, zijn vrienden daar in Z-Europa, de echte verantwoordelijken hebben zich de laatste jaren massaal onroerend goed aangeschaft in Groot Brittannië en Zwitserland.

Blok's onbeschoftheid gaat zover, dat hij durft te dreigen met het kwijtraken van de pensioenen en spaargelden, als wij niet op de ingeslagen weg doorgaan, dat betekent veel belastinggeld in een diepe put donderen en behalve de grote sociaal zwakke onderlaag en gewone arbeiders/werknemers aan te pakken, onze zeggenschap in EU verband nog verder opgeven, veranderd er geen ene bliksem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten