Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 18 december 2011

De schuldigen voor de crisis

Marianne Tijssen, ex top manager ABN Amro, was afgelopen donderdag te gast bij de VPRO op radio1 (na 16.00u.). Deze ongelofelijke huppeltrut durfde het wel aan, toen er naar haar zin even te veel werd ingezet op de kwalijke rol van de banken, nog eens even te wijzen op de schuld van 'ons allemaal', wat betreft de huidige crisis. Alsof de bevolking collectief de banken hebben beroofd en daardoor deze instellingen aan de rand van de afgrond hebben gebracht.
Tijssen zei dit, terwijl ze nu een eigen bedrijf runt, dat....... nieuwe financiële producten ontwikkelt!!!!!
Weet u nog? PvdA en Shell blunderlul Bos, durfde als minister van Financiën te zeggen, dat hij en zijn ambtenaren, geen bliksem begrepen van veel nieuwe financiële producten, volgens Bos was dat een belangrijke oorzaak van de bankencrisis die in 2008 ontstond en nu als algehele crisis wordt aangeduid.
Overigens durfde Bos dat glimlachend in de camera te zeggen, deze disfunctionerende hufter had, na dit gezegd te hebben, onmiddellijk zijn functie ter beschikking moeten stellen.

Eén ding is zeker: de schuld van de crisis wordt bij de grote onderlaag van de EU bevolking gelegd, zij moeten bloeden voor het disfunctioneren van de politiek en de financiële sector. Niet alleen door de bezuinigingen die hen het meest treffen, maar ook nog eens via de inperking van allerlei rechten, zoals arbeidsrecht, rechtshulp, enz. enz.
De schuld wordt verder bij de oudere werknemers gelegd (alsof ze de pensioenpot leegroven), werklozen (en de oudere werklozen) zijn zelfs schuldig aan hun eigen werkloosheid, zoals VVD ploert Kamp deze week zei, dus korten maar; de tekorten in de zorg zijn de schuld van de patiënten, niet van de farmaceuten, specialisten en fabrikanten van medische apparatuur, die zich scheel verdienen; de bouwmaffia die bewezen vele miljarden heeft gestolen en daar met een minimale boete en een paar uur taakstraf van afkwam, enz. enz.
Hufter Kamp durft nu zelfs openlijk te pleiten voor het inperken van de 'macht' die vakbonden hebben...
Veel 'enzovoort', maar ik kan het niet anders zien en de voorbeelden van het wijzen naar de verkeerde groepen (die zich werkelijk niet kunnen verdedigen), juist door de echte verantwoordelijken zijn legio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten