Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 4 december 2011

Bijsterveld, niet alleen dom, maar ook bijzonder hypocriet

Deze week liet de gesjeesde verpleegkundige Bijsterveld, die van de fascist Wilders ministertje mag spelen, de ouders van schoolgaande kinderen weten, dat zij zich meer met het onderwijs van hun kind en de school moeten bemoeien. Desnoods moet de vrouw haar baan maar opzeggen, over emancipatie gesproken. Woensdag werd Bijsterveld op deze uitspraak (en) ondervraagd door Twan Huys, deze stelde zowaar een aantal kritische vragen, zo ook over de betrokkenheid van Bijsterveld bij het schoolgaan van haar kinderen. In een eerder interview had Bijsterveld toegegeven de opvoeding van haar kinderen zo ongeveer te hebben overgelaten aan haar huishoudster, deze ging bijvoorbeeld ook naar ouderavonden. op dat moment komt haar media training goed van pas, verbeten (op de plaats van haar lippen heeft ze de huis 'gelippenstift') lult ze er over heen. Ja ze had wat meer kunnen doen, maar ze was wel degelijk betrokken bij het schoolgaan van haar kinderen.

Dezelfde avond bij Pauw &Witteman het CDA holle vat en theologisch onderlegde Sterk, die het opnam voor haar partijgenoot Bijsterveld. Zelf is Sterk hééél betrokken bij de school van haar kinderen, nee ze is nog niet een betrokken voorleesmoeder, want haar oudste zit in groep 3 (?!?). Als ambtenaar in Rotterdam heeft ze wel eens voor gelezen, ook heeft ze wel eens wat gedaan voor een toneelclubje.

De drukte die gemaakt wordt over de opmerking van Bijsterveld, ziet zij als resultaat van een geraakte open zenuw (niet 1 keer maar wel 3 keer). Sterk kent voorbeelden van ouders die hun kinderen niet voorlezen of helpen met het huiswerk, volgens haar is dat het geval bij de helft van de ouders met schoolgaande kinderen. Sterk snapt niet, dat het desastreuze beleid van o.a. het CDA er voor heeft gezorgd, dat er een gigantische nieuwe groep huisvrouwen is ontstaan, die het Nederlands vaak al niet beheersen of voldoende beheersen (als die vrouwen al het huis uit mogen volgens de gevolgde regels uit het grote sprookjesboek van de religie die beleden wordt).

Sterk is 'goed' in het draaien van haar uitspraken, dan weer is betrokkenheid bij de school goed, het volgende is dat weer niet zo. Ze verwijt de media maar een deel van de uitspraken van Bijsterveld te noemen, terwijl ze door 3 maal toe de 'open zenuw' te noemen, precies hetzelfde doet. Jezus wat een ongelofelijke trut!

Keuzevrijheid staat voorop als het om betrokkenheid gaat, aldus Sterk, maar er moeten wel contracten getekend worden door ouders, waarin zij beloven zich in te zetten voor de school, anders kunnen de ouders die school wel vergeten (leuk voor het kind!). Wat een vrijheid! Het mens is werkelijk knettergek! (zoals ze ook in de studio zit, van de samenleving begrijpt ze geen bliksem, zeker als het om het leven van de grote onderlaag gaat, maar ze denkt werkelijk overal verstand van te hebben, je wordt er schijtziek van als je haar ziet knikken en pogingen ziet doen om mee te lullen).

Vanmiddag in Buitenhof, lepelde de rechtse zever Tahir haar column op, natuurlijk vindt zij Bijsterveld niet hypocriet, zij gaf immers toe het niet goed gedaan te hebben? Tahir heeft niet goed geluisterd, zoals hierboven al vermeld, Bijsterveld zag wel ruimte voor verbetering in haar eigen gedrag, maar vond zich desondanks wel betrokken. Tahir is voor 'goede omgangsvormen', zelf zat ze op een Engelse school, waar 'you' zowel voor u als je staat. Tahir noemde de PVV niet, die daar voor pleit, terwijl de PVV  de beweging is van goede omgangsvormen: mishandeling, pissen in de brievenbus, te hard rijden, vluchten voor de politie, keer op keer minderheden als onmensen afschilderen, liegen en bedriegen (door zo ongeveer de hele beweging).

Tahir ziet het belang van goede onderwijzers, deze moeten op zeer hoog niveau opgeleid zijn, terwijl er al bijna niemand meer te vinden is, die als pispaal van de regering voor de klas wil staan. Ze noemt de Bie en van 't Hek als voorbeelden van mensen die nooit voor de klas mogen, Tahir, kijk eerst maar eens naar nitwits als Balkenende, de Hoop Scheffer en ga nog maar een tijdje door, zwaargewichten in de hogere politieke blunderkunde, die nog wel even college mogen geven, dan gun ik de student liever het onderwijs door van 't Hek of de Bie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten