Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 23 december 2011

Spies, hypotheekrenteaftrek en de woningbouwcorporaties

De € 644 miljard hypotheekschuld is geen probleem, aldus het huidige kutkabinet. Er staat immers een bezit tegenover, dat minstens evenveel waard is (in het slechtste geval). Er wordt echter geen rekening gehouden met de huizenbubbel, die wordt zelfs ontkend. De koophuizenprijs is echter minstens 40% en vaak zelfs 50% te hoog, dus ruim 300 miljard van de zogenaamde tegenwaarde, is gebakkenlucht. Echt rijk van deze huizenbubbel worden: de banken, de bouwmaffia, hypotheekverstrekkers, de vastgoedhandel enz. enz. De kleine belastingbetaler, tot en met degenen die geen cent kunnen missen, draaien op voor de kosten.

Er is sprake van enige reparatie en zelfs de hypotheekrenteaftrek staat inmiddels ter discussie binnen het huidige kutkabinet. Zoals te verwachten, wordt er met name afgegeven op de huurders. De huren moeten worden vrijgegeven en veel gezeik over het 'scheefwonen' (voor zo'n 5% van de huurders schijnt dat te gelden). Het komt er op neer, dat men de huren nog verder wil optrekken naar het meer dan achterlijk hoge niveau van de koophuizenprijs. Eerst sloopte men de afgelopen 30 jaar een heel groot deel van de (goed bewoonbare en betaalbare) sociale huurwoningen, nu zijn de huurders die niet willen verhuizen 'asociaal'. Te gek voor woorden, het is als met zo veel actuele zaken, de ware schuldigen worden ontzien, terwijl mensen die er geen bliksem aan kunnen doen, de zwarte piet toegestoken.

Het grootste leeghoofd van het CDA, Spies, die nu van Wilders ministertje van Binnenlandse Zaken mag spelen, maakte vandaag bekend, dat de woningbouwcorporaties minstens 75% van de woningvoorraad, aan de huurders te koop moet aanbieden. Daarmee kunnen ze geld verdienen voor nieuwe projecten en herstructureringen, aldus deze almachtig grote huppelkut. Eerst heeft Bakellende de corporaties leeggeroofd, en nu mogen de corporaties hun tekorten aanvullen.
Uit onderzoek blijkt dat er amper belangstelling is voor het kopen van hun huis, door huurders, maar voor de praktijk moet je niet bij Donner en zijn opvolger Spies zijn, zij leven al jaren in het land van Nooit.
Duidelijk is één ding, de huidige regering wil dat zoveel mogelijk mensen een hypotheek nemen, die voor de helft op gebakkenlucht is gebaseerd. We zullen en moeten ons scheel betalen voor een dak boven het hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten