Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 5 december 2011

Schippers vindt de zorgverzekering goedkoop

De rechtse VVD opperkut Schippers maakte zaterdag bekend, dat de burger meer moet gaan betalen voor de zorg. De eigen bijdrage voor zorgkosten moet omhoog. Dat zegt deze huppelkut, 'koud' nadat de meeste Nederlanders doorhebben, dat de eigen bijdrage in 2012 voor het claimen bij de verzekeraar wordt opgehoogd naar € 220,-- per jaar, een verhoging van maar liefst 30%, naast de verhoging van de basisverzekering en de aanvullende verzekering, die ook kunnen oplopen tot 30%. Terwijl er weer meer zaken uit de basisverzekering zijn gehaald, dat is trouwens ook een verkapte prijsverhoging. Het tyfus wijf wil ook het bezoek aan de huisarts gaan belasten, leuk voor de terminale-, oudere- en chronische patiënten, die zijn de laatste jaren nog niet hard genoeg gepakt.

Schippers ziet het liefst het VS systeem hier ingevoerd: peperdure verzekeringen, miljoenen mensen die niet verzekerd zijn en evenzovele die geen toegang hebben tot de gezondheidszorg. Niet verzekerd, maar een behandeling in het ziekenhuis nodig? Als je geluk hebt, wordt je door de liefdadigheid geholpen, maar voor de meesten is het pech gehad. Leve het totale marktkapitalisme!

Waar echt geld valt te halen, laat Schippers het afweten, het is als met de banken- en schuldenlanden crisis, de sociaal zwakkeren mogen bloeden, voor de megawinsten van een relatief kleine groep witteboordencriminelen. Zelfs een inkomensafhankelijke zorgpolis is te veel gevraagd voor Schippers, haar arme vrienden hebben al zóóóóó veel moeten inleveren......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten