Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 31 december 2011

Sloopbedrijven nalatig in bescherming werknemers

De Nederlandse sloopbedrijven, onderdeel van de bouwmaffia, beschermen hun werknemers onvoldoende bij asbestverwijdering. Dit maakte de Arbeidsinspectie gisteren bekend. De Arbeidsinspectie gaat scherper toezien op bedrijven, die zich hier schuldig aan maken.
Dat is toch godgloeiendegodverdomme weer niet te geloven, de Arbeidsinspectie is in het kader van de bestrijding van de regeldruk, flink uitgekleed. Nooit iets van protest gehoord, geuit door de leiding van de Arbeidsinspectie, tegen deze uitdunning van de dienst. De top is verantwoordelijk voor het functioneren van deze dienst, deze top had protest tegen de bezuinigingen moeten aantekenen bij de opvolgende kabinetten en bij het negeren van deze protesten, had de top als protest moeten aftreden. De hoogste tijd dat de top van deze dienst naar huis gestuurd wordt, zonder vette bonus en lange wachtgeldregelingen, zij hebben hun werk zwaar onder de maat geleverd. Echte deskundigen en een flinke uitbreiding van deze dienst is geboden, ook gezien alle onregelmatigheden met Oost Europese werknemers, die niet alleen tegen een slavenloon mogen werken, maar waar ook de werkomstandigheden meestal zwaar onder de maat zijn.

Ik vraag me trouwens af, hoe het tijdens deze asbestverwijdering gesteld was met de veiligheid van passanten en buurtbewoners.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten