Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 29 december 2011

De Taskforce Opsporing Vuurwerk Bommenmakers, ha! ha! ha!

Uw Azijnpisser wordt kotsmisselijk als het woord 'taskforce' weer eens opduikt. Dit woord wordt gebruikt om aan te tonen, dat het de overheid ernst is, wat betreft een bepaald probleem. Dat was en is nodig, daar de overheid op veel terreinen laks is. Jammer genoeg, blijkt maar al te vaak, dat het gebruik van het woord 'taskforce' (dat stamt uit de eerste oorlog, die de VS tegen Irak begon, begin 90er jaren van de vorige eeuw), geen bliksem uitmaakt in de aanpak van een probleem. Zo ook met deze taskforce, de overheid weet donders goed, dat vuurwerk afsteken een ramp is: voor het milieu, voor de volksgezondheid, voor de geestelijke gezondheid van velen en een extra kostenpost oplevert, door de inzet van politie, ambulance en brandweer. Wat doet dit kutkabinet? De mensen die vuurwerkbommen maken strafbaar stellen en dus een 'taskforce' instellen.
De EO had gisteren een woordvoerder van deze 'taskforce' in de uitzending. Volgens deze zak, Cees Meijer, kan je vuurwerk niet verbieden, het voorkomen van afsteken voor oud en nieuw is nu al niet te handhaven, laat staan als je het helemaal verbied, ha! ha! ha! Dus je kan niet handhaven en daarom geen verbod, meneer Meijer, laten we het afsteken dan maar helemaal vrijgeven, het hele jaar door vuurwerk! Dat spreidt lekker! Jezus wat een gek, dat belooft niet veel goeds voor deze 'taskforce'.
Meijer haalt verder het cliché van Europa aan, een verbod kan alleen als het in de hele EU verboden wordt en de EU regels zijn anders, nogmaals, wat een gek! Opvallend is dat dit argument alleen gebruikt wordt als het goed uitkomt, voor de rest hebben we schijt aan de EU (zie bijvoorbeeld het rampzalige beleid van CDA pony beffer Bleker).

Een algeheel verbod is juist makkelijker te handhaven, elk rotje is immers strafbaar. Zo is de verkoop van vuurwerk vandaag van start gegaan, dat is onmiddellijk buiten te horen, hoewel het pas op oudjaarsdag mag worden afgestoken......

Nogmaals, de overheid is alleen geïnteresseerd in centjes, niet in uw gezondheid!
En waar blijft Stivoro met haar waarschuwingen aan het publiek en de overheid voor dit meer dan achterlijke 'gebruik'?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten