Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 23 december 2011

Politie en vuurwerk

De politie is er voor de wetshandhaving en de bescherming van de burger. Daaruit vloeit ook de bescherming van de gezondheid van de burger voort, mocht deze gevaar lopen door handelingen van derden en bij psychiatrische patiënten ook voor zichzelf. Kortom, het is heel vreemd, dat er geen politiechef is, die met onmiddellijke ingang een verbod op vuurwerk bepleit, desnoods met de ter beschikking stelling van de eigen baan (als er aan die oproep geen gehoor wordt gegeven). Als lapmiddel zijn nu de vuurwerkbommenmakers strafbaar gesteld, het bezit en vroegtijdig afsteken is alleen een overtreding. terwijl het in sommige wijken in de grote steden*, al ver voor oud en nieuw, 's avonds wel oorlog lijkt.
Een van de stoffen die vrijkomen bij het afsteken van vuurwerk is strontium (ook bij 'siervuurwerk'), dat is nog even wat anders dan 'meeroken'. Voor meer informatie: vul het woord vuurwerk maar eens in op het zoekvlak rechts bovenaan deze pagina.

Alweer geldt ook hier de regel, de economie gaat ver voor op de volksgezondheid.

*Dat zijn ook de wijken die het meest te lijden hebben van de uitstoot van autoverkeer, nogmaals, dat is nog eens wat anders dan meeroken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten