Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 6 december 2011

De Krom, armoede en voedselbanken

Vanmorgen bij Goedemorgen NL (na 9.30u.), VVD schoft de Krom, om te spreken over de groeiende groep mensen die onder de armoedegrens moeten leven. Dit jaar en volgend jaar komen er 120.000 mensen bij, die onder die grens leven, het totaal komt dan op 1,1 miljoen!!! De Krom weet de remedie, die hij dan ook minstens 5 keer noemt: werken, werken en nog eens werken! De ploert weet dat dit werk er simpelweg niet is, maar komt dan met de oude (dode) koe, dat er buitenlanders werken in Nederland en er dus werk zat is. Dan zijn er mensen die niet kunnen, maar velen 'zitten maar op de bank'. Dat er werkgevers zijn, voor wie zelfs het minimumloon betalen nog te veel is en het dan uit hun strot kunnen krijgen, dat de Nederlanders met een uitkering niet willen werken. Alsof het een pretje is om onder de armoedegrens te moeten leven, alleen de suggestie is al om te kotsen, schoftentuig dus. De klootzak de Krom vertelt over de verslechtering in 2012, dat de bezuinigingen rechtvaardig onder alle Nederlanders zijn verdeeld. Alsof het rechtvaardig is dat mensen die al 3 keer niets hebben, blij moeten zijn, dat zij 1,5% in moeten leveren, als het daar bij blijft, want op bijstandsniveau lever je meer dan 5% in en 5% van € 800,-- is voor die mensen heel wat meer, als dat is voor mensen, die meer dan € 30.000,-- per jaar verdienen. De verhoudingen zijn totaal zoek.
Niets rechtvaardig dus, maar een gore ploertenstreek. Over het groeiend aantal ZZP'ers dat onder de armoedegrens duikt, zegt de Krom, dat deze mensen voor het overgrote deel hebben gekozen voor het ondernemerschap en ja, dat kan best eens mis gaan. Minstens een derde van de ZZP'ers zitten 'vrijwillig' in deze situatie, omdat zij anders werkloos zouden zijn, de keus voor het 'ZZP-schap' met een loonsverlaging op de vaste baan, die wordt omgezet in een 'flexibele' baan....
De Krom heeft een potje van 90 miljoen, voor bijzondere bijstand, ik daag de lezer uit eens uit te zoeken, wanneer je daarvoor in aanmerking komt.
In hetzelfde onderwerp een woordvoerder van de Voedselbanken, die aan een steeds grotere vraag moeten voldoen, met steeds minder producten.
De Krom heeft niet alleen schijt aan de invaliden en WSW'ers, elke werkloze is vogelvrij verklaart, net nu bekend is gemaakt, dat de werkloosheid al vanaf de zomer met 15.000 per maand stijgt. Dat zijn nog niet eens de werkelijke cijfers, zo worden ZZP'ers niet meegerekend. Dit alles door deze vertegenwoordiger van een partij, die met haar leden en sympathisanten voor een heel groot deel verantwoordelijk is voor de ellende die over ons is afgeroepen en de giga groei in de werkloosheid heeft veroorzaakt. 

Ondertussen hoeven de banken in de EU niet meer op te draaien, voor de verliezen die zij hebben gecreëerd in Griekenland, daar weet de Krom nog wel wat op: de grote sociale onderlaag, heeft nog kleding aan.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten