Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 20 december 2011

Jesse klaver over zzp'ers

Vanmorgen in Goedemorgen NL (radio1 na 10.00u.), de hippe GroenLinks'er, eh, AsGrauwrechtse 'hippe' yup Klaver. Hij wil een hoorzitting over de positie van zzp'ers. Deze rechtse hufter wil meer aandacht voor de hoognodige opleidingen en ontwikkeling van deze 'beroepsgroep'. De bestaande zzp'ers en andere flexwerkers vliegen er in moeilijke tijden als eerste uit, Klaver wil dus ook een 'zware' versoepeling van het ontslagrecht, zodat de oneigenlijke concurrentie die bestaat tussen vaste werkkrachten en flexwerkers wordt opgeheven. Klaver wil simpel gezegd loonslaven, die tegen een minimum werken en die bij de eerste uitingen van kritiek, of te vaak ziek zijn (meer dan 1 keer per jaar), onmiddellijk op straat gedonderd kunnen worden. De klootzak is blij met de initiatieven als 'broodfondsen', dat is een mooi woord voor dezelfde verzekeringen, waar een vaste werknemer recht op heeft. Alleen weet de lul niet, dat deze broodfondsen, vrijwillige fondsen zijn en totaal afhankelijk zijn van de goedgevigheid van de deelnemers.
Het is nu al zo dat meer dan een derde van de zzp'ers dat onvrijwillig zijn, zij vervullen in 99% een functie die zij eerst uitoefenden in vaste dienst, nu mogen zij dat werk tegen een fractie van hun voormalig salaris doen.
Veel zzp'ers redden het niet en het aantal dat onder de armoedegrens leeft neemt toe, bij faillissement draait de belastingbetaler voor de ellende op (van een kale kip kan je immers niets plukken). In de oude situatie waren deze zogenaamde zelfstandigen verplicht verzekerd voor een aantal zaken, waar ook de bedrijven aan mee moesten betalen, door het achterwege blijven van die verzekeringen zal het aantal faillissementen flink stijgen, dus ook de kosten voor de belastingbetaler.

Het wordt steeds duidelijker de zogenaamde linkse partijen als de PvdA, GroenLinks en D66 staan achter het streven van rechts, naar een systeem als in de VS, diepe armoe en 2 baantjes zijn daar vaak nog niet genoeg om rond te kunnen komen. De huidige crisis wordt al aardig misbruikt voor dit 'nobele' streven, terwijl de schuldigen aan die crisis, op dezelfde voet doorgaan. Dat alles tot meerdere eer en glorie van de concurrentie positie van bedrijven, dat het grootste deel van de bevolking daardoor in diepe ellende leeft, interesseert dit 'sociale' geteisem en ander rechtse hufters geen sodemieter.
Terwijl een 'gelukkige' bevolking veel arbeidsproductiever  en gezonder is, goed voor de belastingpot, voor de bedrijven en de algehele veiligheid in ons land, dat laatste is een zaak, die op z'n zachtst gezegd, ook een lieve belastingduit kost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten