Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 2 augustus 2012

Jules Theeuwis en de werkloosheid

Jules Theeuwis de rechts-conservatieve arbeidsellendeling van BNR verklaarde dinsdag bij datzelfde radiostation, dat onze werkloosheid zo laag is door de flexibiliteit en loonmatiging die hier is doorgevoerd, in tegenstelling tot Zuid-Europese landen (de lul vergat even, dat veel werknemers daar al hebben ingeleverd op hun loon). Vreemd, als je deze kwast anders hoort zeiken, is het altijd over het gebrek aan flexibiliteit in Nederland en dat een structurele loonmatiging in ons land van het grootste belang is....

Alhoewel de bodem bereikt is, kunnen de werknemers in Zuid-Europa makkelijk nog meer inleveren op hun loon, aldus Theeuwis (leuk als je na loonsverlagingen nog € 600,-- per maand verdient en ongeveer dezelfde lasten hebt als de gemiddelde Nederlander). Maar Theeuwis is dan ook niet voor een menswaardig en gelukkig bestaan, dat moet net als in de goede tijden van weleer, een privilege worden van de welgestelden.

Trouwens over onze werkloosheidscijfers in Nederland is nog wel iets te zeggen, zo worden jongeren al niet meer meegeteld en als je werkloos wordt en je hebt een partner die verdient, wordt je na de paar maanden, waarop je nog een ww uitkering krijgt, niet meer meegeteld, daar je dan geen recht hebt op bijstand (naast het feit, dat veel bijstandstrekkers ook al niet worden meegeteld).

Aanwezig in de studio ABN Amro kloot Han de Jong, hoofd economie van deze bank, deze zak is het in veel zaken roerend eens met Theeuwis, zeker als het over Zuid-Europa gaat. Terwijl deze hufter één van de banken vertegenwoordigd, die Zuid-Europese landen aan de bedelstaf brachten.
De Jong maakt zijn kinderen alvast bang voor de toekomst, door ze te wijzen op het belang van een goede opleiding en 'je stinkende best' doen. Je zou bijna hopen dat zijn kinderen over een paar jaar depressief aan de kant komen te staan.

Wat een goor stel, deze 'mooi' verpakte 'heren'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten