Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 9 juli 2013

Zieke werknemers werken door

Volgens een gisteren gepubliceerd rapport, gaat 66% van de werknemers ziek naar het werk, dat is een stijging van 10% op de laatste meting. BNR toonde weer eens haar ware gezicht, door te stellen, dat dit 'betere' werknemers zijn..... Dus als je ziek bent en en je werkt door, ben je een betere werknemer... O ja? En als de zieke een besmettelijke ziekte onder de leden heeft? Wat dacht u van een werknemer die doorloopt, waardoor er grote complicaties ontstaan en deze werknemer i.p.v een paar dagen thuis, voor lange tijd moet worden opgenomen in een ziekenhuis? Is het dan nog een goede werknemer? Bovendien geeft dit gedrag uiteindelijk in de meeste gevallen een groter beroep op de zorg, die volgens de neoliberalen niet meer op te brengen is, wat betreft de kosten dan., u weet wel dezelfde neoliberalen die schreeuwen over een hervorming van de arbeidsmarkt, inclusief het uitkleden van het ontslagrecht!

De reden dat werknemers ziek doorwerken? Simpel: de angst om ontslagen te worden..... Weet u nog wat neoliberale politici van de VVD (inclusief die van de PvdA, D66, GroenLinks en CU) zeggen over ontslag? Juist, dat zou veel te ingewikkeld zijn en zou vereenvoudigd moeten worden.... Zo 'moeilijk' is het dus  mensen te ontslaan, maar ja de werkelijkheid van politici en de dagelijkse werkelijkheid van de gewone burger, zijn meestal een totaal verschillende, dat laat de praktijk 'iets' te vaak zien....
Blijft toch vreemd, dat er overduidelijk een hele grote groep mensen op partijen stemt, die het tegendeel doen, van wat ze zouden moeten doen: het belang van hun kiezers dienen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten