Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 maart 2014

Shell ruim eindelijk de rotzooi in de Nigerdelta op! Een petitie

Aanstaande maandag biedt de Duitse tak van 'Friends of the Earth' de handtekeningen in, die zijn verzameld voor de volgende petitie, gericht aan de 'maatschappelijk verantwoorde' firma Shell :

Nog drie dagen: teken internationale oproep voor opruimen olievervuiling Nigeria!

Nog drie dagen: teken internationale oproep voor opruimen olievervuiling Nigeria!
AMSTERDAM, 28 februari 2014 – Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat VN-onderzoekers een schokkend rapport publiceerden over de gevolgen van decennialange olielekkages in de Nigerdelta. Samen met ons Friends of the Earth-netwerk roepen wij Shell op de aanbevelingen in dat rapport op te volgen – waaronder het opruimen van gelekte olie en het zorgvuldig ontmantelen van verlaten installaties. Help mee – en teken en deel ook de oproep!
In het rapport, 'Environmental Assessment of Ogoniland', wordt Shell door  het milieubureau UNEP van de Verenigde Naties beschuldigd van slecht opruimen van olie die gelekt is uit Shell-pijplijdingen in de extreem vervuilde Nigeriaanse regio Ogoniland.
Volgens UNEP leidt de wijze waarop Shell vervuilde locaties opruimt 'niet tot herstel van het milieu', worden daarbij 'wetten niet nageleefd' en houdt Shell zich bij het opruimen 'niet aan haar eigen procedures'.
De VN hebben Shell, andere oliebedrijven en de Nigeriaanse overheid bij het verschijnen van het rapport in 2011 opgeroepen om een herstelfonds van 1 miljard dollar op te richten voor de regio. Ook wordt Shell gemaand om haar schoonmaakmethodes te herzien en te verbeteren en om verlaten olie-installaties op de juiste wijze te ontmantelen. Hoewel Shell de conclusies van het VN-rapport onderschrijft, heeft de multinational ruim twee jaar na het verschijnen ervan nog geen van de aanbevelingen opgevolgd.

Teken onze online petitie – nog drie dagen te gaan!

Wij hebben samen met collega-organisaties van Friends of the Earth een online campagne, waarin burgers wereldwijd wordt gevraagd om Shell aan te sporen tot actie. Aanstaande maandag zullen onze collega's van BUND (Friends of the Earth Duitsland) de handtekeningen overhandigen.
BUND heeft al 33.000 handtekeningen, maar wij willen ze graag nog helpen met een enorme eindsprint – en dat aantal vóór maandag nog verdubbelen!
Help jij mee? Ga naar de widget van Milieudefensie, vul deze ajb in, en roep Shell op de aangerichte olievervuiling in de Nigerdelta op te ruimen! Zegt het ajb voort!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten