Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 20 april 2014

VPRO van progressieve omroep naar semi-religieuze flutomroep, vandaag zelfs met een 'speciale paasaflevering' in OVT......

In het VPRO programma OVT wordt praktisch elke week wel een keer de rk kerk genoemd, met name door katholiekenlikker en presentator Palm, vandaag had men een 'Jesus christ superstar special'. Een aflevering, in het 'Spoor Terug', een onderdeel van OVT, met aandacht voor de films met jezus, en een prominente rol voor de jaren 70 film 'Jesus Christ Superstar'. Schijtvervelend, alleen al de vervelende 'titelsong', 3 tonen zijn genoeg, om het in je kop te rammen voor de rest van de dag, althans, als je verder geen muziek afspeelt. Maar niet alleen dat, een groot deel van de 'intellectuelen' in de 70er jaren, was jubelend, over deze enorme klotefilm, daar gaf Nelleke Noordervliet nog even het bewijs van, zij vond de film ook geweldig (althans in de 70er jaren, weet niet of dit nog zo is, maar ik vrees het ergste...).

De inleiding tot de aflevering begon al goed, o.a. met een figuur die stelde dat jezus in de film wordt afgebeeld als hippie, maar dan één met schone haren....... Waar slaat het godverdomme op? met name de hippies in de 60er jaren, maakten het baden, van een plichtmatige vervelende noodzakelijkheid, tot een gebeuren waar je van kan genieten!!! Dat stond echt haaks, op de bovengemiddelde algehele gevoelens t.a.v. het reinigen van je lichaam toentertijd.......

Er werd nog even fijntjes gewezen op het uiterst commerciële karakter van de film (niet dat dit zo werd genoemd): door te zorgen, dat ook christenen naar de film zouden worden getrokken, had men een rk priester en een protestantse dominee ingehuurd, die het maken van de film nauwgezet in de gaten hielden, zodat er geen ban aan de gelovigen zou kunnen worden opgelegd, om deze film te bezoeken, een 'fraai staaltje' christelijke propaganda dus.

De hoofdfiguur uit de film, werd prominent naar zijn ervaringen gevraagd, voor, sinds en na het maken van de film. Welnu deze figuur is knettergek en denkt dat hij jezus is, om dat te bewijzen, schijnt hij er nog net zo uit te zien, als in de film, daarnaast heeft hij zich een flink aantal 'uitspraken van jezus', die in de film zitten, eigen gemaakt, sterker deze figuur schijnt zelfs lezingen over zijn rol te geven (of te hebben gegeven)....... (Jezus) Wat een megalomane lul!

Leuk ook, dat er geen aandacht was voor de nare bijsmaak bij de oorsprong van deze film: de  Matthäus Passion van Bach, een uitgesproken antisemitisch stuk, dat middels opvoeringen, de 'intelligentsia' van Nederland trekt en een volksversie, van de EO, voor het klootjesvolk...... (ook Jesus Christ Superstar is een uitvloeisel van Bach's werk).

Het is godverdomme 2014, laten we eindelijk eens de lont uit het religieuze kruitvat nemen, en religieuze opvoeding en onderwijs (ofwel: religieuze hersenspoeling) definitief verbieden, minstens tot 18 jaar!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten