Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 30 april 2014

Klassenjustitie is een feit. Nu nog apparte rechtbanken, die rekening houden met het beroep van de verdachten!

Twee advocaten, Sébas Diekstra en Robert van der Laan pleitten afgelopen maandag voor aparte rechtbanken, t.b.v. veteranen*, die door het lint gingen. Ex-militairen zijn nu eenmaal anders, dan de rest van de bevolking, zeker als ze lijden aan een PTSS (posttraumatische stressstoornis)...... De advocaten willen geen lichtere straffen, voor deze veteranen, alleen een andere berechting, al stelden de heren in de Volkskrant, dat ze hun cliënten vrij willen krijgen..... Dat lijkt me overigens een taak voor iedere advocaat, maar buiten dat, op de radio zei één van de twee toch echt, dat ze geen andere bestraffing willen, dan die voor 'normale' verdachten. Gezien die uitlating, kan je met zulke advocaten, beter zelf de verdediging doen, immers als je aan een PTSS lijdt, zou daar wel degelijk rekening mee gehouden moeten worden in de strafmaat en de soort straf (TBS).

Jammer voor deze advocaten, maar dat geldt helaas voor het grootste deel van de misdadigers, die een misdaad van belang begingen, of begaan, deze advocaten hadden dan ook beter daar op in kunnen zetten. Dit pleidooi heeft dan ook een smerig luchtje, militairen hebben bij de meeste burgers een streepje voor ('onze jongens en meisjes'), dat gevoel willen deze advocaten dan ook uitbuiten, terwijl hun pleidooi, zoals gezegd op het grootste deel van de gevangenen slaat. Echter, daar wenst de overheid geen rekening mee te houden, dit onder druk van kwaadaardige haatzaaiers als de valswitte Venlose aarsmade Wilders, niets rekening houden met omstandigheden, het liefst de doodstraf en lijfstraffen weer invoeren....... Al vraag ik me af, wat Wilders en de rest van zijn fascistische achterban hier van vinden, ook bij hen hebben militairen een streepje voor.

De advocaten hielden in hun pleidooi ook rekening met de resocialisatie van deze veteranen. Nogmaals helaas, ook bij de doorsnee gevangene is hier nog maar weinig aandacht voor, de reclassering is voor een groot deel uitgekleed, dat is namelijk beter voor de maatschappij, gefrustreerde ex-gevangenen op straat.........

Overigens zit er in de kop 'een waarheid als een koe', immers met welgestelden, die grote misdaden begaan, houdt de rechter in 99% van de gevallen al rekening, door de strafmaat te verminderen, daar de 'goede naam' van de verdachte door de rechtszaak is aangetast....... Vandaar ook dat 'klassenjustitie.....' Wat dit betreft is de kop onzinnig AP!

*In het Volkskrant artikel worden ook de huidige militairen genoemd, maar ik dacht toch echt, dat we daar de krijgsraad voor hebben.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten